Annonce:
Annonce:

Trafikkaos venter syd for grænsen

Sommerferien er skudt i gang i en lang række tyske byer, og det betyder lange køer på motorvejene. Også herhjemme bliver trafikken tung

Der venter massiv trafik på de tyske motorveje i dag - og også i Danmark kan man med fordel holde sig fra de mest trafikerede strækninger
Annonce:
Følg Samfund

Skal man på kør-selv-ferie i eller igennem Tyskland i denne weekend, skal man formentlig væbne sig med en god portion tålmodighed.

ADAC, som er de tyske bilisters sammenslutning, forventer nemlig tung trafik på de nordtyske motorveje og især omkring Hamborg. Det skriver det tyske nyhedsbureau DPA.

Det skyldes, at en række tyske delstater - herunder Niedersachsen, Bremen, Sachsen-Anhalt, Sachsen og Thüringen - har skudt sommerferien i gang, og det betyder en øget mængde trafik, som især går mod Nord- og Østersøen.

Garanti for trafikpropper
Samtidig lakker ferien mod enden i andre tyske området, for eksempel i i Slesvig-Holsten og Mecklenburg-Vorpommern

- Det er nu, vi ser det største overlap på vejene, siger Christian Hieff, som er talsmand for ADAC.

- Vi får med garanti en masse trafikpropper - ikke kun ved Hamborg, men overalt, forudser han.

Annonce:

Og det gode vejr kan tilmed gøre trafikken endnu værre. Når solen skinner, tager mange tyskere nemlig endagsture, og det kan betyde 30 procent mere trafik, vurderer Christian Hieff.

Også massiv trafik i Danmark
Særligt lørdag ventes at blive slem, fordi det typisk er skiftedag i ferieboliger i både Tyskland og Danmark. Og af samme årsag vil trafikken også blive tung på de danske motorveje, især mellem klokken 11 og 15, oplyser Vejdirektoratet.

- Vi forventer en masse trafik på E45 mellem den dansk-tyske grænse og Aarhus, og der kan også blive nogle mindre køer omkring grænsen, siger Vejdirektoratets vagthavende, som dog ikke forventer, at i dag bliver værre i Danmark end de foregående lørdage.

- Lørdag er altid travl i sommerferien på grund af skiftedage i sommerhusene, lyder det.

På kortet herunder kan man se, hvor trafikken ventes at blive tungest:

Kilde: Vejdirektoratet
Kilde: Vejdirektoratet

Vejdirektoratets trafikkort kan man desuden få et overblik over den aktuelle trafiksituation på vejene.

Skal man til eller igennem Tyskland, er det en god idé at tjekke den aktuelle trafiksituation her, hvis man vil undgå lange køer. Det kan man blandt andet gøre på ADACs hjemmeside.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: