Trafikråd: Teenagere på motorcykel føler sig udødelige

Det er fuldstændigt uforsvarligt at give 16-årige lov til at køre motorcykel, siger Rådet for Sikker Trafik

Det er galimatias, at blå blok og dermed et flertal i Folketinget mener, at unge på 16 år skal kunne køre motorcykel.

Sådan lyder den meget kraftige advarsel fra direktøren for Rådet for Sikker Trafik, Mogens Kjærgaard Møller.

- Jeg må bruge nogle af de kraftigste ord, som ordbogen overhovedet indeholder, siger Mogens Kjærgaard Møller.

- 16-årige er jo kun store børn. De fleste teenageforældre ved, at der på en lang række 16-åriges pander står "Lukket på grund af ombygning", siger han.

Torsdag behandler Folketingets partier et forslag om, at 16-årige skal kunne få kørekort til lille motorcykel og stor knallert. Forslaget er fremsat af de tre blå støttepartier, men regeringspartiet Venstre er også meget positivt stemt over for idéen.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik viser erfaringer fra Tyskland, at unge mellem 16 og 17 år er involveret i dobbelt så mange ulykker på små motorcykler som de 18-25-årige.

- Det kan kun gå galt, hvis du giver den gruppe af unge, som er allermest risikovillig, og som har allermindst forståelse for, hvad der er farligt, lov til at køre på det allerfarligste køretøj, siger Mogens Kjærgaard Møller.

- De jo udødelige i egen optik.

Man skal i dag være 18 år for at have lov at køre på lille motorcykel. Der er ikke særlige hastighedsbegrænsninger for små motorcykler, hvilket vil sige, at de kan køre på motorvej med 130 kilometer i timen.

Forslaget, som behandles torsdag, er en genfremsættelse fra 2013, hvor Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti stod bag.

15 kommentarer
Vis kommentarer