Annonce:
Annonce:

Trafikselskab advarer trafikanter: Slipper 50 ton lydløs gigant løs

Pas på, der kommer tog: Letbanen tester fra i dag den omdiskuterede sporvognslinje

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
Annonce:
Følg Samfund

Siden maj har Aarhus Letbanen testet de nye tog og teknikken bag på strækningen mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby.

Indtil nu har testene været relativt få, men fra torsdag den 20. juli intensiveres testene. Det sker som led i den sidste fase før åbningen af den nye transportlinje sker 23. september.

Hidtil har handlet testene handlet om at tilpasse de tekniske systemer på letbanetog, spor, køreledningsanlæg og signaler. Den nye testfase fokuserer på at øve ibrugtagningen af letbanesystemet, skriver Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.

Letbanen har haft massive problemer. Firmaet bag IC4 har foreløbig forsinket bybanen i Aarhus med fire måneder. Foto: Ernst van Norde
Letbanen har haft massive problemer. Firmaet bag IC4 har foreløbig forsinket bybanen i Aarhus med fire måneder. Foto: Ernst van Norde
 

Som en sporvogn, kører den nye letbane i Aarhus til dels på kørebanen og deler dermed plads på byens veje med de øvrige billister i byen.

Den moderne sporvogn kan derfor give problemer for trafikanterne, der siden 1971 ikke har været vant til tog på kørebanen i byen.

Annonce:

- Vi skal alle sammen lære at omgås letbanetogene. På trods af navnet vejer et letbanetog 50 tons, det kan ikke styre uden om forhindringer og bremselængden er lang. Til gengæld kører det hurtigt og er så lydsvagt, at det kan være svært at høre. Vi skal med andre ord vænne os af med uvaner som at køre over for gult, blive hængende i krydset ved venstresving eller løbe over vejen uden at se sig for, hvis vi vil undgå konflikter med letbanetogene, siger Claus Rehfeld Moshøj i pressemeddelse.

Indtil nu har letbanen kørt ganske forsigtigt gennem byen og personale har løbet foran togene for at sikre overkørslerne i vejkryds. Men med den næste fase er det altså slut.

For at hjælpe trafikanterne med at vænne sig til Letbanen, har Aarhus Letbane sammen med Aarhus Kommune lanceret en sikkerhedskampagne. Skilte, foldere, plakater, informationsbreve og en video på Facebook skal hjælpe fodgængere, cyklister og bilister til at omgå byens nye trafikant så sikkert som muligt.

- Det bedste råd er helt enkelt: Følg færdselsreglerne, så sker der ikke noget, siger Claus Rehfeld Moshøj.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: