Transkønnet i tvivl: Har skiftet køn tre gange

Chelsea Attonley blev født som dreng og har siden da skiftet køn flere gange i håb om at finde lykken

Til venstre ses Chelsea Attonley som kvinde og til højre som mand. Nu har hun besluttet sig for at forblive kvinde. (Foto: Facebook)
Til venstre ses Chelsea Attonley som kvinde og til højre som mand. Nu har hun besluttet sig for at forblive kvinde. (Foto: Facebook)

Britiske Chelsea Attonley har gennem hele sit liv kæmpet et afgørende spørgsmål: Er jeg mand eller kvinde?

Hun har kønsidentitetsforstyrrelse og har gentagne gange været i tvivl om, hvorvidt hun er en kvinde fanget i en mands krop eller omvendt. Derfor har 30-årige Chealsea nu skiftet køn tre gange.

Hun blev født som drengen Matthew, men har klædt sig i dametøj, siden hun var tre år. Under opvæksten - som Matthew - udvekslede hun make-up tips med pigerne på skolen.

- Jeg blev drillet en smule. Men en flok af mine pigeveninder bakkede mig altid op, siger hun ifølge The Mirror.

Da Chelsea stadig var Matthew, som elskede at klæde sig i dametøj. (Foto: SWNS - MASONS - HEMEDIA/ALLOVER PRESS)

Især puberteten var svær for Chelsea, der hadede den måde, kroppen forandrede sig og ikke forstod, hvad der var galt.

- Jeg mistede min mødom til en anden mand, da jeg var 16. Men selvom jeg var tiltrukket af mænd, føltes det ikke rigtigt. Det var robot-agtigt, og der var ingen passion, siger hun.

Her kan du se Chelsea Attonley i 2014. (Video: Rene Schütze)

Fik kvindelige hormoner

To år efter, som 18-årig, læste Chelsea en artikel om piger, der var blevet født i mandekroppe. Og det satte tanker i gang:

- Jeg kunne ikke holde op med at tænke på det og gik til lægen. Der brød jeg sammen og forklarede, at jeg troede, jeg var en kvinde.

Efterfølgende bestemte Chelseas læge sig for at henvise hende til en psykiatrisk test, inden han ordinerede hende kvindelige hormoner, der bl.a. skulle mindske penis og testikler.

Se også: Sabrina var kvinde med diller: Danske mænd er til piger med jern på

Efter tre års opsparing fik hun også råd til at betale for brystimplantater.

- Jeg ønskede store bryster mere, end jeg ønskede kønsstifteoperation. Jeg kunne godt klare at have en penis, hvis jeg havde bryster, siger hun.

Derfor fløj hun i 2007 til Thailand og fik brystoperationen.

Fortalte ikke om kønsskifte

Senere fuldbyrdede hun sit look med kunstigt hår og begyndte at få beundrende blikke fra mænd.

- For første gang i mit liv følte jeg mig som en million. Når jeg gik ned ad gaden, gloede mændene og dyttede af mig. Nogle kvinder synes nok, at den slags opmærksomhed er irriterende, men jeg elskede hvert minut.

Chelsea gik på en række dates, men fortalte ikke, at hun var født som mand. Mændene blev derefter frustrerede over, at tingene ikke udviklede sig i soveværelset, og hun måtte fortælle dem sandheden.

Ville være mand igen

Fordi Chelsea havde svært ved at finde kærligheden som kvinde, besluttede hun sig sidste år for at vende tilbage til at leve som en mand.

- Jeg har masser af venner, der er bøsser, og jeg kunne ikke lade være med at være jaloux over, når jeg så dem i lykkelige forhold. Så jeg tænkte, at det var lettere at være Matthew igen.

Se også: Michelle vandt første danske retssag om trans-diskrimination

Derfor valgte hun at få nye hormonindsprøjtninger, der kunne genskabe den naturlige produktion af det mandlige kønshormon testosteron.

- Jeg barberede mit hoved, klippede mit falske hår og falske negle af. Min penis voksede igen, og det gjorde mit skæg også. Det sidste der var tilbage var mine bryster, som jeg søgte om at få fjernet.

Tæt på selvmord

Men nu var Chelsea så ulykkelig, at hun i januar prøvede at begå selvmord, fordi hun ikke længere var klar over, hvem hun var. Derfor tog hun en overdosis og gik hen til en bro. Men politiet fik hende på hospitalet, inden det gik galt.

Da øjeblikket kom, hvor hun skulle tage afsked med sine bryster, kom hun i tvivl.

- Alt papirarbejdet var klaret, men jeg blev pludselig klar over, hvor meget jeg elskede min barm. Jeg stod i undertøj og beundrede mine feminine former i spejlet. Mit sind stod klart. Jeg græd, men hurtigt blev mine tårer til glædestårer. Jeg var endelig tro mod mig selv.

Se også: 9-årige Joseph har det bedst, når han er pige

Nu forbliver hun kvinde

De mange skift omkring kønsidentiteten har forvirret Chelseas venner og familie, der fra tid til anden siger kalder hende det forkerte navn.

- Jeg ved, det er forvirrende - men denne gang går jeg ikke tilbage. Jeg håber stadig på at finde kærligheden, selvom jeg er glad for at være single nu.

Nu er Chelsea glad for at være kvinde. (Foto: Facebook)

For at forblive kvinde skal Chelsea tage hormonbehandlinger resten af livet, og nu ønsker hun også at få en kønsskifteoperation.

Lille Anton og tårnhøje China Bell. Et umage par, der elsker hinanden. (Foto: Ruaridh Connellan/Barcroft USA) Danske kendte - 10. jun. 2015 - kl. 20:40 Dansk dværg kæreste med tårnhøj transseksuel

De behandlinger der har været foretaget for at skifte Chelseas køn flere gange har indtil videre kostet de britiske skatteydere det, der svarer til 35.000 kr. Men behandlingerne har været vigtige for Chelsea:

- Kønsidentitetsforstyrrelse er en meget alvorlig psykisk sygdom, som kræver behandling. Jeg har forsøgt at begå selvmord, fordi jeg har været så forvirret omkring mit køn. Hvem ved, hvor jeg ville være, hvis der ikke havde været noget hjælp?

60 kommentarer
Vis kommentarer