Transplanteret penis hjælper mand til at blive far

En 22-årig sydafrikaner har efter en vellykket penistransplantation gjort sin kæreste gravid. Lægerne jubler

Arkivfoto: Peter Hove Olesen
Arkivfoto: Peter Hove Olesen

En ung sydafrikansk mand, som i december gennemgik en penistransplantation, har gjort sin kæreste gravis, siger lægen, som udførte operationen, til nyhedsbureauet Reuters fredag.

Den 22-årige mand, hvis navn endnu ikke er offentliggjort, er en blandt de omkring 250 sydafrikanere, som hvert år mister deres peniser i forbindelse med mislykkede, traditionelle omskæringer.

Den ni timer lange transplantation var en del af et pilotundersøgelse på Tygerberg Hospital i Cape Town og Stellenbosch Universitetet. Patienten var seksuelt aktiv fem uger senere.

- For os betyder det, at vi kan sætte flueben i de fleste kasser, fordi fyren kan stå og urinere normalt, kan have samleje og hans penisfunktioner har kommet sig fuldstændigt, siger André van der Merwe, som ledede holdet af kirurger.

- At kunne få børn var det, vi manglede, understreger han.

Han siger, at uafhængig graviditet eller faderskabstester ikke er foretaget for at bekræfte, at det virkelig er patientens barn, men han har ingen grund til ikke at tro på den unge mand, som er ansat og bor i Cape Town.

Hvert år må hundredvis af sydafrikanske mænd, hovedsagelig fra Xhosa-klanen, sige farvel til deres peniser efter at voksen-ritualet går galt. Der er håb om, at Van der Merwes pionérkirurgi vil hjælpe dem over deres fysiske og psykologiske traumer.

Efter i marts at have offentliggjort den vellykkede transplantation sagde Van der Merwes hold, at fremgangsmåden eventuelt kunne tilbydes mænd, der havde mistet deres penis i forbindelse med kræft eller som en sidste mulighed for at overvinde kronisk impotens.

Der er også kommet forespørgsler fra mænd i USA, Colombia og Rusland til van der Merwe om penistransplantationer.

- Jeg tror på, at vi vil transplantere igen, inden året er omme, siger den sydafrikanske peniskirurg.

22 kommentarer
Vis kommentarer