Annonce:
Annonce:

Tre corona-scenarier: Sådan kan det udvikle sig til sommer

De svenske sundhedsmyndigheder har regnet på tre scenarier for coronasmitten i Sverige

Johan Carlson (tv.) og Lena Hallengren (th.) har efterhånden deltaget ved mange pressemøder. Arkivfoto: TT News Agency/Ritzau Scanpix
Johan Carlson (tv.) og Lena Hallengren (th.) har efterhånden deltaget ved mange pressemøder. Arkivfoto: TT News Agency/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Torsdag kunne man i Sverige registrere 7041 nye coronatilfælde, men på trods af at smitten hos vores svenske naboer stadig er høj, er der optimisme at spore.

Hvis svenskerne følger anbefalingerne, kan epidemien ifølge den svenske sundheds- og socialminister Lena Hallengren ebbe ud i løbet af sommeren.

- Situationen er stadig alvorlig. Vores samfund er ikke sikkert, før mange er blevet vaccineret, siger Lena Hallengren på et pressemøde ifølge Aftonbladet

Hun kan desuden fortælle, at de svenske sundhedsmyndigheder, Folkhälsomyndigheten, har regnet på tre forskellige scenarier for den kommende coronasmitte i landet.

Artiklen fortsætter under statistikken...

Smitten kan vende i maj
Hvis svenskerne fortsætter med at følge regeringens anbefalinger, ser det ud til at smitten allerede kan vende i maj.

Annonce:

Sådan siger den administrerende direktør for Folkhälsomyndigheten, Johan Carlson, der fortæller om styrelsens tre scenarier.

- Et scenarie er, at infektionsspredningen vil falde fra nu af og derefter udjævne til lave niveauer i løbet af juli og august, siger han på pressemødet, der understreger, at man stadig skal begrænse kontakten til andre mennesker.

Ifølge Johan Carlson vil smitten sprede sig, så længe der er uvaccinerede mennesker, men epidemien vil aftage i løbet af sommeren, hvis vaccinationerne af befolkningen fortsætter, som den gør nu.

Her er de svenske scenarier:

De tre svenske scenarier

Scenarie 0 - Den hurtigst faldende spredning af infektion, dels fordi kontaktpersoner i befolkningen antages at falde. I dette scenarie ville spredningen af ​​infektion falde kraftigt fra nu af og udjævne i juli.

Scenarie 1 - Det svenske folkesundhedsagenturs grundscenarie og illustrerer en udvikling, hvor blandt andet uændrede kontakter i befolkningen er en vigtig faktor. I dette scenarie falder smittespredningen fra midten af ​​maj til derefter at udjævne til meget lave niveauer i juli og august.

Scenarie 2 - Øget smittespredning blandt andet på grund af stigende kontakter. I dette scenarie fortsætter infektionsspredningen med at stige i et stykke tid og vender først nedad medio juni for kun at komme ud på lave niveauer om efteråret.

Kilde: Folkhälsomyndigheten

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hvor langt er vi egentlig med vaccinationerne i Danmark? Få overblikket her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: