Tre flygtninge indlagt efter nye optøjer på græske øer

Sammenstød på flere græske øer forud for hjemsendelse af flygtninge til Tyrkiet har sendt tre på hospitalet

Fredag er der opstået nye sammenstød på den græske ø Chios, der ligger nær den tyrkiske kyst.

Således er tre migranter blevet indlagt på hospitalet efter et slagsmål i en flygtningelejr på øen. Det rapporterer det græske nyhedsbureau Ana ifølge nyhedsbureauet AFP.

Optøjerne sker få dage før, at myndighederne på mandag - i henhold til en aftale mellem EU og Tyrkiet - begynder at sende migranter fra de græske øer tilbage til Tyrkiet.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at optøjer på øerne Lesbos og Samos torsdag aften har efterladt tre personer med knivstik.

FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) oplyser fredag, at man har bedt om at få adgang til de mennesker, der bliver sendt tilbage til Tyrkiet fra Grækenland for at sikre, at de får international beskyttelse og undgår risikoen for at blive deporteret.

Samtidig understreger UNHCR, at samtlige sikkerhedsforanstaltningerne skal være på plads, før myndighederne begynder at sende migranterne tilbage.

Torsdag oplyste en EU-kilde, at de første 500 flygtninge og migranter som planmæssigt bliver sendt tilbage til Tyrkiet fra Grækenland på mandag.

EU har for nylig indgået en aftale med Tyrkiet om, at afviste asylansøgere skal sendes retur fra Grækenland til Tyrkiet fra mandag 4. april.

For hver syrisk flygtning, der sendes tilbage over havet, skal EU tage en anden syrisk flygtning fra en lejr i Tyrkiet og genbesætte vedkommende i EU.

Aftalen blev indgået på et topmøde tidligere på måneden med det mål at bremse menneskestrømmen til Europa.

8 kommentarer
Vis kommentarer