Tre franske soldater dræbt af landmine i Mali

Landmine dræbte tre soldater fra Frankrigs operation med omkring 3500 soldater i Sahel-regionen

Tre af Frankrigs fredsbevarende soldater i Mali er blevet dræbt, da deres pansrede køretøj ramte en landmine, meddeler det franske præsidentkontor.

- En soldat blev dræbt på stedet, og to andre døde senere af deres kvæstelser, oplyser præsident François Hollande om eksplosionen, der skete tirsdag.

Bilen, der ramte landminen, kørte forrest i en kolonne med omkring 60 køretøjer, som var på vej mod den nordlige ørkenby Tessalit.

Soldaterne indgik i Operation Barkhane, som Frankrig deltager i med omkring 3500 soldater, der er udstationeret i fem forskellige lande i Sahel regionen syd for Sahara for at nedkæmpe militante islamistiske grupper.

Der er knap 600 militærfolk fra EU udstationeret i Mali, hvor de træner landets sikkerhedsstyrker.

Mali var indtil et militærkup i 2012 et demokratisk velfungerende land i Afrika. Kuppet i marts 2012 blev efterfulgt af et islamistisk oprør, der destabiliserede landet yderligere.

Frankrig indledte 11. januar 2013 flyangreb mod de militante grupper. Senere samme år vedtog FN's Sikkerhedsråd en resolution, der godkendte en international intervention.

Danmark besluttede i november at øge sit bidrag til missionen i Mali med et Hercules-transportfly med tilhørende stab på 60 personer samt 30 soldater til en specialoperation.

0 kommentarer
Vis kommentarer