Annonce:
Annonce:

Tre heldige bananer deler milliardgevinst

Mega jackpot på 3,7 milliarder danske kroner er blevet trukket ud til tre heldige vindere i USA

Puljen blev ved og ved med at stige i timerne op til, at vindertallene blev trukket i går aftes (Foto: AP)
Puljen blev ved og ved med at stige i timerne op til, at vindertallene blev trukket i går aftes (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

'Hvad ville du gøre, hvis du vandt den helt store gevinst?' Der er næsten ingen grænser for, hvad tre heldige amerikanere nu kan købe af ting og sager. De vandt nemlig i går det amerikanske lotteri Powerball, og kan nu dele den store præmie på det der svarer til 3,7 milliarder danske kroner.

Han vandt 19 millioner: Hun håber bare på en buket blomster

Det er endnu uvist, hvem de tre personer er, men vinderkuponerne er solgt på øen Puerto Rico, i staten North Carolina og i Texas. USA Today har dog allerede været i kontakt med en af de forretninger, som har solgt en af de vindende lotterisedler. I USA fårsælgeren nemlig en million dollars, hvis de sælger den vindende kupon.

- Jeg vil hjælpe min familie. Halvdelen af min familie bor i Nepal, så mit mål er at hjælpe dem, der er i udsatte områder af landet, siger forretningsindehaveren fra Texas Chandra Siwakoti til mediet.

Annonce:

Rekordgevinst
Selvom 3,7 milliarder er helt ekstremt mange penge, så er det faktisk 'kun' den femte største pulje, der er udtrukket i USA.

Den største gevinst blev trukket i marts 2012 og lød på over 4,3 milliarder danske kroner. Den måtte tre personer også dele.

Sådan brænder man lottomillioner af

Den seneste vanvittigt store gevinst, der blevet udtrukket, var en i december 2013, som sneg sig helt op over svimlende 4,2 milliarder danske monetos. To personer delte den pulje lige over.

De heldige lottotal i gårsdagens udtrækning var 11, 13, 25, 39, 54 og det udslagsgivende Powerball-nummer var 19.

Til sammenligning er den største gevinst, der nogensinde er vundet af en dansker på 135 millioner kroner. De blev vundet i Eurojackpot af en heldig person, som købte kuponen i kiosken på Herlev Hospital.

 Milliongevinster søger ejere

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: