Treårig Frozen-fan mobbet: - Du er sort og sort er grimt

Den treårige Aboriginal-pige Samara Muirs Frozen-udklædning fik hårde ord med på vejen, for 'Frozen-prinsesserne er jo ikke sorte'

Her ses treårige Samara Muir udklædt som Frozen-prinsessen Elsa. (Foto: Facebook)
Her ses treårige Samara Muir udklædt som Frozen-prinsessen Elsa. (Foto: Facebook)

'Jeg ved ikke, hvorfor du er klædt ud, for dronning Elsa er ikke sort'.

Med denne vending fik treårige Samara Muir ødelagt en dag, hun ellers havde set meget frem til. Hun var mødt op til et Disney-event i et shoppingcenter i den australske by Melbourne i selskab med sine mor, Rachel Muir.

Disney-filmen 'Frozen' har så mange fans, at et arrangement med filmens personer gik helt galt i Wales. (Foto: AP) Samfund Forældre i oprør efter ny Frozen-skandale

Da Rachel Muir ventede i den timelange kø med sin datter, henvendte en anden mor sig pludselig til dem:

- Kvinden foran os vendte sig om mod Samara og sagde - Jeg ved ikke, hvorfor du er klædt ud, for dronning Elsa er ikke sort. Jeg spurgte, hvad hun mente med den kommentar, og så skar en af kvindens døtre ansigt, pegede på Samara og sagde - Du er sort og sort er grimt, siger Rachel Muir ifølge Daily Mail.

Sådan ser Frost-prinsessen Elsa ud i Disney-filmen fra 2013.

Rachel Muir og hendes datter er aboriginere, og ifølge Rachel Muir var der piger i alle forskellige hudfarver i køen til Disney-eventet, udklædt som de populære Frost-prinsesser:

- Vi var i Melbourne, som er et af de mest multikulturelle steder i verden. Jeg fattede det ikke, siger hun.

Sådan var udsigten for tusindvis af skuffede børn til Disneys 'Frozen' sing-along-arrangement på Gammeltorv i København lørdag. (Privatfoto: Thomas Frandzen.) Samfund Forældre raser over Disney-arrangement: Børn kunne intet se og høre

Efterfølgende har Rachel Muir medvirket i et tv-program, hvor hun fortalte om, hvor stærk en effekt oplevelsen havde på hendes datter.

Samara Muir skulle f.eks. have været til Aboriginal-danseundervisning dagen efter Disney-eventet, men havde ikke lyst til at tage afsted. Da moren spurgte hvorfor, svarede hun:

- Fordi jeg er sort.

Treårige Samara Muir havde endda også forsøgt at skrubbe sin hudfarve af, når hun var i bad.

Børnene sad på buskuret for at kunne se scenen. (FOTO: Dennis Agner/privat) Event & Kultur Forventede 500 til Frost-koncert: Der kom 10.000

Rachel Muir har beskrevet episoden i shoppingcentret på sin Facebook-profil, og siden da er det væltet ind med støtte.

Bl.a. fra Disney selv, der har inviteret Samira Muir med til et Disney on Ice-show, som hun ikke blot skal se - men også medvirke i. Derudover har den skuespillerinde, der er prinsesse Elsa i Disney World i Florida, ifølge The Courier indspillet en video til Samara Muir, med et budskab om, at hun bare skal være sig selv.

152 kommentarer
Vis kommentarer