Trods grønt lys på Fyn: DSB indsætter togbusser fredag

DSB har bestilt busser til nogle passagerer, selv om Banedanmark lover grønt lys på skinnerne over Fyn fredag

Sporarbejder på strækningen mellem Nyborg og Odense har hele ugen været årsager til forsinkelser og aflysninger hos DSB.

Seneste melding fra Banedanmark er, at strækningen bliver farbar fredag fra klokken 14. Men DSB har alligevel indkaldt busser til at fragte særlige passagerer også efter det tidspunkt. Det oplyser Tony Bispeskov, der er DSBs informationschef.

Ordningen kommer til at gælde alle skolerejsende, handicappede og rejsende med børneguide-ordningen.

- Vi vil gerne være sikre på, at nogle af vores mere følsomme passagerer får en sikkerhed for deres transport, siger Tony Bispeskov.

- Hverken Banedanmark eller DSB kan garantere, at det kommer til at køre snorlige i morgen. Så lige præcis de her grupper får en busløsning.

- Vi føler os sikre på, at der bliver åben, men der har ikke kørt tog i nogle dage. Der kan opstå fejl.

DSB vil torsdag tage kontakt til omkring 3000 passagerer - og i nogle tilfælde deres forældre - og oplyse dem om, hvordan deres togrejse fredag bliver erstattet af en tur i bus.

I mange af skolebørnenes tilfælde er der tale om elever, der har været på lejrskole.

- Det er vigtigt, at forældrene for eksempel kan vide, hvornår deres børn er hjemme. Der er det (busserne, red.) en mere robust løsning, siger Tony Bispeskov.

Sporarbejdet var planlagt til at vare pinsen over, men det er siden trukket ud, og Banedanmark har flere gange overskredet deres estimater over, hvornår strækningen igen er åben.

Klokken 19 torsdag aften gentager Banedanmark i en pressemeddelelse deres forventning om grønt lys over Fyn fra klokken 14 fredag.

- Trafikalt vil det betyde, at der vil kunne køre mindst to tog i timen over Østfyn i hver retning, skriver Banedanmark.

2 kommentarer
Vis kommentarer