Trods lovændring: I denne situation må du stadig skyde naboens kæledyr

I 2014 blev loven ændret, så det ikke længere er lovligt at dræbe andres kæledyr, selvom de er på din grund. Loven har dog en undtagelse, der kan være afgørende i sagen om hunden Kaizer

Hvornår må du skyde et fremmed kæledyr på din grund? Det spørgsmål er blevet højaktuelt efter hunden Kaizer i går blev skudt efter at have været på besøg i naboens have. Til højre ses fire-årige Kaizers ejer Alexander Foto: Privat
Hvornår må du skyde et fremmed kæledyr på din grund? Det spørgsmål er blevet højaktuelt efter hunden Kaizer i går blev skudt efter at have været på besøg i naboens have. Til højre ses fire-årige Kaizers ejer Alexander Foto: Privat
Følg Samfund

Indtil for tre år siden, var du i grove træk i din gode ret til at aflive naboens hund, kat eller kanin, hvis den kom ind på din grund.

Det eneste, der skulle være opfyldt, var, at du inden for det seneste år havde advaret dyrets ejer om, at du ville aflive det, hvis det igen kom ind på din grund.

Træt af sjatpisseri?
Vej- og markfredsloven, der indeholder bestemmelserne omkring strejfende kæledyr, blev dog ændret 25. juni 2014, så du nu ikke længere må tage sagen i egen hånd, hvis du er træt af, at naboens kat sjatpisser i dit rosenbed.

Hunden Kaizer død efter nabostrid: Hørte tre plaf og fandt den på dørtærskel

Siden 2014 er det nemlig kun lovligt at dræbe hunde eller katte på din grund, hvis de angriber andre husdyr, eller udgør en fare for personer eller ejendom, som det lyder i vej- og markfredslovens paragraf 14 stk. 3.

Er kæledyret ikke til fare, men blot til gene, er du i din ret til at indfange kæledyret og fjerne det fra din grund, så længe det sker på en 'forsvarlig' måde.

Kæledyrets ejer kan i stedet straffes med bøde, hvis han ikke formår at holde kæledyret på sin egen grund.

Linse trygler minister om at redde hund: Her er hans reaktion

Kan være redning
Og netop undtagelsen om, at en hund eller kat må aflives uden varsel, hvis den er til fare for andre dyr eller personer, kan vise sig at være afgørende i sagen om labradoren Kaizer, der i går blev skudt, efter den havde været på besøg i naboens have.

Ifølge naboen, der havde Kaizer på besøg i sin have i går, var hunden nemlig til fare.

- Jeg har lagt mig mellem min og en fremmed hund. Den fremmede hund var fuldstændig i blodrus. Havde jeg ikke gjort det, havde begge hunde været ødelagt i dag. Det har eskaleret over flere år. Det kulminerede i går, siger naboen, der ønsker at være anonym, til Ekstra Bladet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby