Trods regn og blæst: Usædvanligt milde temperaturer i vente

Vintervejret lader vente på sig, for årstiden til trods er temperaturerne stadig lune og milde

Ugen starter vådt og gråt. Foto: Jens Dresling
Ugen starter vådt og gråt. Foto: Jens Dresling
Følg Samfund

Efteråret føles måske bittert og træls, når man tramper afsted på sin cykel i modvind og silende regn, men faktisk er temperaturerne usædvanligt høje til trods for, at vi kan skrive 11. november i dagbogen.

Hele næste uge kan vi forvente omkring ti grader over hele landet i dagtimerne.

- Der er nogle, der hader det her grå novembervejr, men temperaturmæssigt er det mildt, men meget gråt, siger Henning Gisselø, der er vagthavende meteorolog ved DMI.

Temperaturerne skyldes varme pust sydfra.

- Vinden er i det sydlige hjørne generelt, og der henter vi så varmen nede fra det centrale og østlige Europa - i modsætningen til, når vi har den kolde vinter. Der har vi typisk nordvestlig vind og nordenvind med kold og mere klar luft, forklarer Henning Gisselø.

- Så der er ikke noget, der tyder på, at vi skal have vintervejr lige med det samme. Det synes jeg slet ikke, at det ligner. Det milde efterårsvejr holder resten af november.

Ugen starter vådt
Skal man dryppe malurt i bægeret, bliver mandagens og tirsdagens vejr ikke et hak bedre end søndagsvejret.

Næste uge starter præcis lige så gråt og vådt, som denne weekend har været.

- Vi får regnvejr mandag, tirsdag og onsdag. Det kommer ikke til at regne hele dagen, men det kommer til at regne i længere perioder, lyder det fra Henning Gisselø.

Heldigvis er der udsigt til opklaring sidst på ugen.

- Så kommer der lidt småregnvejr, og man kan håbe på lidt sol, men solen bliver ikke dominerende. Heller ikke torsdag, fredag, lørdag eller søndag. Muligheden er der, men det er lidt usikkert at begynde at love meget sol, siger Henning Gisselø.

Det grå, men lune vejr kommer til at præge hele landet, og Nord- og Østsjælland samt Bornholm bliver de sidste landsdele, hvor regnen midt på ugen slipper sit greb.

Helt forskånet for vind bliver vi ikke, men det er langtfra de storme, der tidligere år har hærget landet i efteråret.

- Det, vi kan se, er, at der bliver frisk vind. Nogle gange bliver det ikke engang så meget. Let til frisk vind med retning mellem syd og sydvest, fortæller Henning Gisselø.

- Der er nogle, der siger, at ved efterårsvejr blæser det rigtig meget, men det kommer det altså ikke til, understreger han.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind