Trods regnvejr: Stadig forbudt at brænde af

- Det generelle forbud gælder stadig. Det vil sige, at folk skal lade være med at tage engangsgriller med ud i naturen. Det er heller ikke tilladt at brænde bål af, fastslår Bjarne Nigaard

Tørken fortsætter.. DMI kommer her med deres vejrudsigt for resten af måneden
Følg Samfund

Selv om det er begyndt at regne flere steder i landet, så gælder det generelle afbrændingsforbud fortsat.

- Jeg kan godt forstå, at folk gerne vil i gang med at grille igen. Sådan har jeg det da også selv.  Men vi vil gerne gøre folk opmærksomme på, at selv om det regner lige nu, så er det ikke ensbetydende med, at det generelle afbrændingsforbud automatisk er ophævet, siger  Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef i Danske Beredskaber, til Ekstra Bladet.

Danske Beredskaber har fået flere henvendelser fra borgere, som gerne vil vide, om det atter er lovligt at tænde griller og brænde bål af,  efter at det tirsdag flere steder i landet er begyndt at regne.

- Det generelle forbud gælder stadig. Det vil sige, at folk skal lade være med at tage engangsgriller med ud i naturen. Det er heller ikke tilladt at brænde bål af, fastslår Bjarne Nigaard.

Forskellige lokale regler
Lokalt er der lidt forskellige regler for, om man må bruge kulgrill i haven, hvis den står på et hårdt og ikke brændbart  underlag.

- Jeg kan kun opfordre folk til at gå ind at læse på de lokale beredskabs hjemmesider. Her kan man helt nøjagtigt se, hvad der er forbudt i ens område, siger sekretariatschefen.

Bjarne Nigaard kan ikke umiddelbart oplyse, hvor mange millimeter regn, der skal falde, før afbrændingsforbudet helt kan ophæves.

- Det handler ikke så meget om millimeter, men mere om,  hvordan regnen falder. Fem dage med regn hver dag vil være mere effektiv end et skybrud,  hvor vandet blot preller af på overfladen.

- Det er fortsat meget tørt derude. Og jeg vil gerne opfordre folk til at passe på. Vi skal nok melde ud, når afbrændingsforbudet kan ophæves. Men lige nu er det for tidligt. Jorden skal være gennemvædet, før vi ophæver forbudet, fastslår Bjarne Nigaard overfor Ekstra Bladet.

Det udløser normalt en bøde på 5.000 kroner, hvis man overtræder afbrændingsforbudet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind