Troede hun var gravid: 'Baby' viste sig at være en kræftsvulst

Grace Baker-Padden troede, hun var gravid, men da hun gik til scanning, fik hun en hård besked

Grace Baker-Padden og Joe Cowling fik sig noget af at chok, da de gik til scanning under graviditeten. Foto: Privatfoto/Facebook.
Grace Baker-Padden og Joe Cowling fik sig noget af at chok, da de gik til scanning under graviditeten. Foto: Privatfoto/Facebook.
Følg Samfund

Mange ting kan gå galt under en graviditet.

Men for 23-årige Grace Baker-Padden gik det helt galt i februar sidste år. Det viste sig nemlig, at hun slet ikke var gravid, men at hun havde en kræftsvulst i livmoderen, der fik kroppen til at opføre sig, som om hun var gravid.

Det skriver Mirror og Daily Mail.

Hun havde ellers taget flere graviditets-tests, som alle viste, at hun var gravid, og hun oplevede også morgenkvalme, som mange kvinder gør under graviditeten.

Men ved en 12-ugers scanning viste det sig, at hendes krop havde spillet hende et puds.

Hun var slet ikke gravid, og det var i virkeligheden en kræftsvulst, som voksede i maven på hende.

- Det var sådan et chok. At gå fra at planlægge denne spændende fremtid som en familie, til at der pludselig ikke var nogen baby, og at mit helbred var i fare, det var forfærdeligt, siger hun til Mirror.

Det viste sig at være en molar graviditet, som er resultatet af et ubefrugtet æg, der sætter sig i livmoderen. Det finder sted i en ud af 600 graviditeter, og kun en procent af dem udvikler en kræftsvulst.

Grace Baker-Padden fik væksten fjernet fra livmoderen to dage senere, og testresultater fastslog efterfølgende, at det var kræft. Hun måtte derfor igennem et langt forløb med kemoterapi.

I dag er hun helt rask, og parret tænker på at prøve at blive gravide igen en dag. De venter dog lidt, fordi lægerne har sagt, at der er en 15 procents risiko for, at det sker igen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+