Trofæ-jægere stjæler fra udbrændte Svinkløv Badehotel

Hjemmeværnet har måtte vogte ved Svinkløv Badehotel, da flere har bevæget sig ind på det udbrændte badehotel for at stjæle en brand-’souvenir’

Forfærdede hotelgæster kunne bare se til, mens hotellet brændte ned. (Video: René Schütze)
Følg Samfund

Ved du noget? Send en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Det har været nødvendigt at bevogte det nedbrændte Svinkløv Badehotel, efter det historiske hotel brændte ned til grunden natten til mandag. Flere personer har stjålet genstande fra brandtomten og dermed også fra de nuværende ejere.

- Det er sådan nogle souvenir-genstande, man har været inde at hente. En lille stump af hotellet eller en stol hørte vi, nogen skulle have fjernet. Det er måske småting, men uanset hvad, så tilhører det jo stadig ejerne af Svinkløv Badehotel, siger vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Frank Olsen, der havde ansvaret for efterforskningen af brandårsagen.

Hjemmeværnet blev sat på bevogtningsopgaven fra mandag, og man har på den måde undgået flere tyverier.

- Det kan godt være, der var en enkelt dag, hvor der ikke var nogen, men så blev vi gjort bekendt med, at der var nogen, der gik rundt derinde og ikke respekterede afspærringen med minestrimmel. Det gjorde, at vi valgte at sætte Hjemmeværnet ind for at spærre af, siger vicepolitiinspektøren.

Artiklen fortsætter efter billederne...

De triste rester af det historiske badehotel. (Foto: René Schütze)
De triste rester af det historiske badehotel. (Foto: René Schütze)

Politiets efterforskere kunne først undersøge brandårsagen, torsdag da brandtomten var afkølet tilstrækkeligt. (Foto: Rene Schütze)
Politiets efterforskere kunne først undersøge brandårsagen, torsdag da brandtomten var afkølet tilstrækkeligt. (Foto: Rene Schütze)

De mure, som stadig står i bygning, er i fare for at styrte sammen. Det gør det ekstra farligt at jagte brand-trofæer. (Foto: René Schütze)
De mure, som stadig står i bygning, er i fare for at styrte sammen. Det gør det ekstra farligt at jagte brand-trofæer. (Foto: René Schütze)

Kunne ødelægge efterforskning
Det kunne have ødelagt politiets efterforskning af brandårsagen, at flere mennesker i dagene efter branden bevægede sig ind på brandtomten. Mellem mandag, hvor hotellet brændte og torsdag, hvor politiets teknikere lavede undersøgelser, gik flere ubetænksomme ind på området.

- De risikerer jo at gå ind og forurene nogle spor. Det går ud over efterforskningen, hvis folk går rundt på et gerningssted, siger vicepolitiinspektøren.

Ikke alene gør de politiets arbejde sværere, men man stjæler også fra personer, som i forvejen netop har mistet deres forretning.

- Jeg synes, det er utroligt. Jeg kan godt forstå, at det kan være interessant for nogle at se. Mange mennesker forbinder Svinkløv Badehotel med gode og positive oplevelser. Men derfra og så gå ind i selve brandtomten, der synes jeg, der er et stykke vej, siger Frank Olsen.

Artiklen fortsætter efter billederne...

Ilden tager fat i resten af bygningen. (Foto: René Schütze)
Ilden tager fat i resten af bygningen. (Foto: René Schütze)

De sidste rester af hotellet i flammer. (Foto: René Schütze)
De sidste rester af hotellet i flammer. (Foto: René Schütze)

Ejere af nedbrændt badehotel: For berørt til at snakke om det

Farlig jagt
Det er ikke alene ulovligt og respektløst, men også farligt at bevæge sig ud på brandtomten. Dele af bygningen, som stadig står, er i risiko for at styrte sammen. Samtidig er det svært at orientere sig i de forkullede rester.

Nordjyllands Politi har kontaktet ejerne og bedt dem om at kontakte deres forsikringsselskab, så området kan blive skærmet af.

Politiet har færdiggjort alle undersøgelser af stedet, efter man har kunnet konkludere, at en elektricitets-fejl i en tørretumbler i kælderen er skyld i branden.

Fakta: Svinkløv Badehotel

* Badehotellet er opført i 1925 af danskamerikaneren Carl Brix Kronborg, der vendte hjem til Danmark efter Første Verdenskrig.

* Det ligger 200 meter fra havet ti kilometer nordøst for Fjerritslev i bunden af Jammerbugt i Nordvestjylland.

* Hotellet blev tegnet af den kongelige bygningsinspektør Ejnar Packness og er opført næsten udelukkende i træ.

* I begyndelsen havde hotellet kun plads til 14 gæster. Den oprindelige bygning viste sig dog hurtigt at være for lille.

* Hotellet er blevet bygget ad tre omgange. I 1933 kom der et anneks til den oprindelige bygning, og i 1934 stod det badehotel, som vi kender i dag med 36 værelser, færdigt.

* I 1970 overtog Else og Ebbe Sørensen hotellet, som de drev frem til 1987, hvor Bjørn og Nete Bilgram overtog.

* Den hotel- og kokkeuddannede Lise Emborg overtog stedet i 1994. Det var Emborg, der satte fokus på køkkenet.

* I 2009 ankom Kenneth Hansen til Svinkløv som køkkenchef.

* Efter 2015-sæsonen overtog Louise og Kenneth Toft-Hansen Svinkløv Badehotel fra Lise Emborg.

/ritzau/

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.