Tropisk storm hærger: Nu risikerer Karl at komme til Danmark

Lige nu hærger den tropiske storm Karl nær Bermuda i Caribien, men vejrprognoser tyder på, at vi danskere også kommer til at hilse på den aggressive herre

Karl ligger lige nu og lurer nær Bermuda. Om et par dage vil den bevæge sig mod Europa og Danmark. Foto: NASA.
Karl ligger lige nu og lurer nær Bermuda. Om et par dage vil den bevæge sig mod Europa og Danmark. Foto: NASA.
Følg Samfund

Tusindvis af kilometer fra Danmark hærger den tropiske storm Karl lige nu.

Ifølge Weather.com vil stormen snart kigge forbi øen Bermuda, og den ser ud til at samle endnu mere styrke i løbet af weekenden.

Men ifølge DMI er der også stor risiko for, at vi i Danmark kommer til at prøve kræfter med Karls vrede, når han har forladt Atlanterhavet.

Det oplyser vagthavende meteorolog Jesper Eriksen til Ekstra Bladet.

- Lige nu er stormen tropisk og ligger lige syd for Bermuda, og den kommer op og fanger vestvindsbæltet og sender et vandrende lavtryk med fronter og det hele ind over den nordvestlige del af Europa, siger meteorolog Jesper Eriksen til Ekstra Bladet.

Regn og rusk
Vagtchefen understreger dog, at det fortsat er meget usikkert, hvilken bane Karl kommer til at tage, men der er fortsat stor risiko for, at Karl kommer til at hilse på danskerne.

- Karl kommer til at genere den nordvestlige del af Europa. Lige nu sender en prognoser efterdønningerne af Karl ind over de britiske øer og senere ind over Danmark, mens en anden prognose sender den over den skandinaviske halvø.

- Men præcis hvilket land, der blevet hårdest ramt, er svært at sige lige nu, siger Jesper Eriksen til Ekstra Bladet.

Ifølge vagtchefen er det også svært at sige, hvornår uvejret præcist rammer Danmark, hvis det rammer. Men det tyder på, at Karl kommer til Europa i midten af næste uge.

Ø slipper
Ifølge vagtchefen vil Karl rejse væk fra området omkring Bermuda, og her vil DMI blive klogere på, hvordan Karl arter sig, når han banker på i Europa.

- Søndag har vi en meget bedre billede af, hvad er vil ske, siger Jesper Eriksen til Ekstra Bladet.

Ifølge weather.com har Karl natten til torsdag hærget omkring 600 kilometer syd for Bermuda, men i løbet af weekenden vil den stille og roligt bevæge sig over Atlanterhavet og til sidst banke på i Europa.

De nyeste målinger tyder dog på, at stormen heldigvis går øst om Bermuda, og dermed slipper beboerne for at blive evakueret.

Ifølge AP hærger lige nu en anden storm længere ude øst på. Omkring 1400 kilometer nordvest for Cap Verde er Lisa på spil, og den ser også ud til at få flere kræfter i løbet af weekenden

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.