Tropisk storm strejfer Danmark: Her kommer der regn og blæst

De næste tre dage bliver en våd og blæsende fornøjelse i store dele af landet, når resterne af den tropiske storm Maria rammer Danmark

Se det her - sådan kan en tropisk orkan nå helt til Danmark. (Video: Mikkel Cramon)

Troede du, at det danske efterår bød på en 'Indian Summer', så kan du godt tro om igen.

Lørdag, søndag og mandag bliver nemlig en blæsende og meget våd fornøjelse, vurderer DMI.

I løbet af lørdagen vil især Jylland blive ramt af et massivt regnvejr.

- Der kommer et pænt regnvejr over landet lørdag. Det vil især være vest for Storebælt, at det rammer. Især i Syd- og Vestjylland kommer der en hel del regn. Her forventer vi over 25 mm nedbør. De østlige egne af landet vil dog gå fri lørdag, og her vil der være sol og lunt og tynde skyer, som solen vil titte igennem. Vi vil nok komme op på omkring 15 grader, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Thyge Rasmussen, til Ekstra Bladet.

Søndag vil regnvejret rykke mod øst, og det vil give store regnbyger på Sjælland.

- I løbet af søndagen vil regnvejret så ramme den østlige del af landet. Så her bliver situationen byttet rundt. I Jylland vil man få tørt det meste af dagen og kig til solen, mens der på Sjælland og Lolland vil komme regn over formiddagen. Regnen vil dog dø ud om eftermiddagen, og sidst på dagen vil det blive tørt, siger meteorologen.

Tropisk storm sætter ind
Både lørdag og søndag bliver det blæsende, og mandag vil den tropiske storm Maria, som blandt andet har hærget i USA, strejfe Danmark. Det vil give et meget ustadigt vejr.

- Lørdag og søndag bliver noget blæsende med en hård vind fra sydøst. Her er det en god idé at finde læ, hvis man ikke vil blæse væk. Ved kysterne vil det blive op til kuling med vinde på omkring 15 m/s. Over land vil det blæse omkring 10 m/s, siger Thyge Rasmussen.

- Det ustadige vejr fortsætter mandag og tirsdag, for her bliver vi for alvor ramt af eftervirkningerne af den tropiske storm Maria, som jo har hærget i USA. Når den tropiske storm rammer os, vil det ikke længere være en storm, men derimod vil den føre et blæsende vejr og meget regn med sig over hele landet, tilføjer han.

Ifølge meteorologen er der derfor ikke udsigt til, at vi de kommende dage får sommerligt vejr. Snarere tværtimod.

- Det bliver ganske efterårsagtigt den næste tid. Det er der ingen tvivl om. Det bliver vådt og blæsende over hele landet, og det ser ikke ud til, at vi får en sommerlig, siger Thyge Rasmussen.

12 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere