Truede hospital: Jeg lukker ambassaden, hvis I flytter mor

Udenrigsministeriet er i følge hospitalsdirektør orienteret om sagen om særbehandling til Saudi-ambassadørs mor. Hør vicedirektørens forklaring i klippet

Kender du til familien og opholdet på hospitalerne? Skriv til os på 1224@eb.dk /sms til 1224 (koster alm sms-takst).

Den saudiarabiske ambassadør Mohammed Ibrahim Al-Agail har truet med at afbryde de diplomatiske forbindelser til Danmark for at sikre hans mor særbehandling på Hvidovre hospital. En særbehandling, som er gået ud over andre patienter, og som Ekstra Bladet har afsløret de seneste dage.

Ambassadør Mohammed Ibrahim M. Al Agail ses her på besøg hos dronningen. Gennem de sidste to en halv måned har han på bekostning af invaliderede og døende patienter sikret sin mor særbehandling (Foto: Liselotte Sabroe). Samfund Afsløring: Ambassadørfamilie tyranniserer Hvidovre Hospital

Vicedirektør for Hvidovre Hospital, Torben Mogensen, fortæller nu, at ambassadøren direkte har truet med at lukke ambassaden i Danmark, og at Udenrigsministeriet er blevet orienteret. 

-Har der været sagt noget om, at ambassadøren ville bruge sin stilling i den her forbindelse. At han har truet med boykot eller sanktioner eller andre diplomatiske konsekvenser, hvis han ikke fik sin vilje?

- Ja. Det har han. Og da har vi så ringet til udenrigsministeriet. Og der fik vi at vide, at det skulle vi se stort på, siger Torben Mogensen.

- Hvad var det konkret, han sagde?

- Han sagde, at han ville lukke ambassaden. Og så ville han tage hjem. Men det fandt vi ud af, at det kunne han reelt ikke true med, siger Torben Mogensen.

- Men han sagde, at hvis ikke han fik sin vilje, så ville han afbryde de diplomatiske forbindelser til Danmark?

- Ja, sådan noget lignende. Det var det, der lå i det.  Han bliver meget vred, hvis ikke hans mor får en ordentlig behandling. Det vi gjorde, var at sikre, at vi ikke behøvede at tage hensyn til det, og det bekræftede udenrigsministeriet. Så var vi på sikker grund, siger Torben Mogensen.

I følge Torben Mogensen truede ambassadøren med at afbryde de diplomatiske forbindelser, da lægerne på Hvidovre Hospital tidligere på måneden vurderede, at ambassadørens mor ikke længere skulle optage en af pladserne på det højt specialiserede afsnit, hun var indlagt på.

Her var ambassadørens mor indlagt, selv om lægerne allerede den 8. januar havde vurderet, at behandlingen var nytteløs. Derfor optog hun blot plads fra andre patienter, der reelt kunne få gavn af behandlingen.

Hospitalsdirektør Torben Mogensen med en hakkebøf. Der blev formentlig kræset mere for ham hos den Saudi-arabiske ambassadør. (Foto: Lars Krabbe/Polfoto) Vagthund Afsløring: Hospitalsdirektør med frue til middag i Saudi-palæ

Men ifølge Torben Mogensen valgte hospitalet, efter råd fra Udenrigsministeriet, at gennemføre flytningen.

- Men I har ikke haft anden kontakt med udenrigsministeriet i den forbindelse? De har ikke haft indflydelse på hvad der ellers er blevet sat i værk?

- Nej, kun da han truede med at lukke ambassaden. Han ville have en bestemt behandling, vi ikke ville give. Altså han ville have, at patienten skulle blive på neurorehabiliteringsafsnittet. Men vi endte med at flytte hende. Imod hans vilje, men det blev vi nødt til, siger Torben Mogensen. 

- Hvornår skete det?

Det er nogle uger siden. Det tog lidt længere tid at få hende flyttet, fordi det første rum ikke kunne bruges.

- Var badet for dårligt (ifølge ambassadøren)?

- Ja.

Ekstra Bladet forsøger i øjeblikket også at få en kommentar fra Udenrigsministeriet og Saudi-Arabiens ambassadør.

Både Region Hovedstaden og sundhedsminister Nick Hækkerup er indtil videre blevet afkrævet redegørelser i sagen, hvor det også er kommet frem, at personalet er blevet overfuset gentagne gange af ambassade-folkene.

Kender du til sagen, tip os på 1224@eb.dk/sms til 1224 (koster alm smstakst)

0 kommentarer
Vis kommentarer