Trump: Afslør ham!

Whistleblower tilbyder at besvare spørgsmål fra Republikanere på skrift efter øget pres fra Donald Trump

Følg Samfund

USA's præsident, Donald Trump, kræver, at whistlebloweren i Ukraine-sag står frem.

Det skriver præsidenten på Twitter søndag.

- Whistlebloweren tager meget fejl, og han skal stå frem. Fake news-medierne ved, hvem han er. Men eftersom de er en forlænget arm for Demokraterne, vil de ikke afsløre hans identitet, fordi det vil koste dem dyrt.

- Afslør whistlebloweren og afslut processen om rigsretssagen, skriver Trump, som kalder sagen for 'et svindelnummer'.

Whistlebloweren menes at have afsløret, at Trump efter sigende har forsøgt at afpresse Ukraines præsident til at finde snavs om demokraten Joe Biden.

Demokraten Biden er en af favoritterne til at blive sit partis nominerede ved præsidentvalget næste år. Hans søn, Hunter, har, mens Joe Biden var vicepræsident, siddet som bestyrelsesmedlem i det ukrainske gasselskab Burisma.

Som følge af whistleblowerens afsløringer har et flertal i Repræsentanternes Hus stemt for formelt at tage skridt mod en rigsretssag mod præsidenten.

Whistlebloweren har søndag tilbudt at besvare spørgsmål direkte fra republikanere i efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus via skriftlige svar. Det siger en af whistleblowerens advokater, Mark Zaid.

Årsagen til tilbuddet er, at man vil forsøge at undvige Republikanernes pres på at få afsløret whistleblowerens identitet, siger Mark Zaid. Det er afgørende, at det ikke sker, mener advokaten.

Hvis identiteten bliver afsløret, vil det ifølge Zaid være til skade for både republikanere og whistlebloweren.

Republikanere er utilfredse med den mulige rigsretssag mod Donald Trump. De mener, at den er uretfærdig, og at de ikke i tilstrækkelig grad har fået lov til at stille spørgsmål til whistlebloweren.

Donald Trump er under stigende pres, efter at han har fået den mulige rigsretssag på halsen, mens han kæmper for at vinde præsidentvalget i 2020.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU