Annonce:
Annonce:

Trump eskalerer krig mod Twitter: Vil ændre lov målrettet sociale medier

Juridiske eksperter sætter dog spørgsmålstegn ved dekretets betydning

Annonce:
Følg Samfund

USA's præsident, Donald Trump, har torsdag aften dansk tid underskrevet et præsidentielt dekret, der giver mulighed for at ændre i en lov, som beskytter virksomhederne bag sociale medier.

Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AP.

Ifølge Reuters har Trump sagt, at han vil skrotte eller ændre en lov, der fjerner de sociale mediers retlige immunitet. Immuniteten beskytter dem mod at blive holdt ansvarlige for, hvad deres brugere skriver.

Juridiske eksperter sætter dog spørgsmålstegn ved dekretets betydning og påpeger, at en lovændring først vil skulle stemmes igennem i Kongressen. Det skriver AP.

Eskaleringen kommer, efter at Twitter har sat et faktatjek-mærkat på et Trump-tweet om brevstemmer, der blev stemplet som vildledende.

Mærkatet henviser til en ny tekst, hvor der står, at præsidenten 'fejlagtigt påstår, at brevstemmer vil føre til valgsvindel'. Ifølge eksperter er de kun sjældent forbundet med valgsvindel.

Trump raser
Twitters nye tiltag fik Trump til at reagere kraftigt på selvsamme platform.

- Republikanere føler, at sociale medieplatforme totalt undertrykker konservative stemmer. Vi vil regulere dem kraftigt eller lukke dem ned, før vi vil lade dette ske, skrev han videre uden at uddybe, tordnede han.

Facebooks direktør, Mark Zuckerberg, udtalte sig natten til torsdag dansk tid kritisk om Trump udmelding.

- Jeg bliver nødt til at forstå præcist, hvad de har tænkt sig at gøre. Men generelt synes jeg ikke ligefrem, at det er den rigtige reaktion, hvis en regering vælger at censurere en platform, fordi den selv er bekymret over censur, lød det i et interview med Fox News.

Hverken Facebook eller Twitter har kommenteret sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: