Trump hængt ud for Melania-bommert: Det har fyldt massivt

Donald Trump har et belastet ry, og det koster ham, når tvivlsomme billeder bliver delt på nettet, mener USA-ekspert

Se situationerne, som lige nu som sammenligner Obama og Trump. (Video: AP)

Det er kun få døgn siden, Donald Trump overtog nøglerne til Det Hvide Hus fra Barack Obama. Udadtil er der stor forskel på, hvordan de to optræder i offentligt rum, og Donald Trump har fået hug i denne sammenhæng. Specielt Trumps forhold til og omtale af kvinder er nu igen på alles læber efter indsættelsesdagen.

Han har fået hug for sin dans med Melania, hvor han koncentrerede sig mere om at sende hilsner til fotografer. Samtidig bider andre mærke i hans mangel på respekt for Melania, da de sammen skulle hilse på Obama og Michelle på trappen til Det Hvide Hus. Her træder han direkte ud af limousinen og opad trappen, mens Melania må halse bagefter.

Trump er havnet i medier overalt i verden for sin knap så galante facon. (Screendump/Independent/AP video)
Trump er havnet i medier overalt i verden for sin knap så galante facon. (Screendump/Independent/AP video)

Uheldig Trump
Ifølge USA-ekspert fra Kongressen.com Emil Lee Madsen, som er uddannet Cand.mag. i amerikanske studier fra Syddansk Universitet og som har været med til at skrive bogen 'Fem år med Obama', bliver Trump klart opfattet som mindre galant end Obama. Den tidligere forretningsmands fortid gør det ekstra svært for ham ikke at få uheldige sager på halsen.

- Trump har opført sig uheldigt op til flere gange. Og de billeder, som bliver delt nu, taler ind i den historik, der er med ham. Det får derfor mere play, end det ellers ville gøre, vurderer Emil Lee Madsen.

Det er billeder som disse, Trump-modstandere deler for at understrege hans kvindesyn. (Foto: AP Photo/Susan Walsh og Loren Elliott/Tampa Bay Times via AP)
Det er billeder som disse, Trump-modstandere deler for at understrege hans kvindesyn. (Foto: AP Photo/Susan Walsh og Loren Elliott/Tampa Bay Times via AP)

Siden fredag, har store amerikanske medier afsløret Trump og hans forlængede arm, Sean Spicer, i at lyve hele fem gange. Foto: AP (Fotomanipulation Steffan Frandsen) Samfund - 23. jan. 2017 - kl. 08:37 Næsen vokser: Fire løgne på et døgn

Svær at hamle op med
Men når den tidligere og nuværende præsident skal sammenlignes, får Trump det meget svært. Obama er kendt for at være en darling, når offentligheden kigger med.

- Han er god til at frame sig selv udadtil som en pæn og galant mand, der opfører sig pænt over for sin kone og deres to søde børn. Han synger godt, han er smilende og charmerende. Han har også været god til at spille kvindekortet, om man så må sige.

Selv Obama har dog også haft svært ved helt at undgå at blive udstillet, fortæller Emil Lee Madsen. På et billede, hvor Obama står med den daværende franske præsident Nicolas Sarkozy, ligner det, at de to kigger efter en kvindebagdel.

- Det ser ud som om, de kigger efter hendes røv, men i virkeligheden, mener jeg, de kigger efter noget helt andet, men det så sådan ud. Og de billeder vil altid kunne blive brugt i forskellige sammenhænge.

Se også: Billeder beviser: Trump taget i løgn

Alle holder øje
Selv om Donald Trump er vant til at være i både medierne og offentligt kendt, så er det en helt anden opmærksomhed, han får som præsident.

- Siden Grab them by the pussy-videoen i 2005 har det fyldt massivt, men han har i årevis haft et ry for at være en mand, som godt kan lide kvinder og måske ikke altid opførte sig lige galant. Men nu har han fået en position, hvor alle holder øje med ham, så bliver det også nemt fremhævet.

220 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere