Trump i Batman-brøler: - Sig det er løgn

Citerede Trump en af de seneste års mest berygtede superskurke?

Her er klippet, hvor Trump måske har ladet sin tale inspirere af Batmans ærkefjende Bane. Video: AP

Trump fik knap aflagt sin ed, før internettet var klar til at grine af hans første Twitter-bommert. Og der gik heller ikke længe, før den tidligere forretningsmand og nu 45. præsident i USA blev hængt mere ud.

Denne gang fordi han - bevidst eller ubevidst - kom til at lyde som en af filmhistoriens ondeste superskurke... I sin indsættelsestale.

(AP Photo/Patrick Semansky)
(AP Photo/Patrick Semansky)

Lige i skabet
- Og giver det tilbage til jer... Folket.

Betoningen og kunstpausen sidder lige i skabet, da Trump lyder som Batmans ærkefjende Bane, som også er kendt for sin 'brandtale' i The Dark Knight Rises. Sammenfaldet fik naturligvis internettet til at koge over i Trump/Bane-jokes.

- Sig det er løgn.

- Da jeg lavede den her joke, var jeg ikke klar over, at Trump rent faktisk citerede Bane, skriver en overrasket bruger, som før talen havde joket med Banes Dark Knight-tale.

- Hvis ikke det gør folk nervøse, så ved jeg ikke hvad vil.

Andre pointerede Banes ophav - som menes at være mexicansk.

Andre mente, at Trumps egen pointe måske skød lidt ved siden af.

Løfte afgivet igen
I sin øvrige tale gentog Donald Trump et løfte, han har afgivet flere gange i løbet af sin valgkamp. Det skal handle om alle amerikanerne fra nu af - ikke politikerne i Washington.

- De glemte mænd og kvinder vil ikke længere være glemt. Alle lytter til jer nu. I er kommet frem med en historisk bevægelse, og dette er et historisk øjeblik, siger Trump i sin tiltrædelsestale.

- Dagens ceremoni betyder noget særligt. I dag er det ikke kun magt, der overdrages fra en regering til en anden – eller fra et parti til et andet.

Se også: Nu har Trump verdens farligste kuffert

Befolkningen får for lidt
Han siger, at middelklassen i USA er blevet rippet, og at rigdommen er blevet fordelt ud over den øvrige verden. Amerikanske arbejdspladser er gået tabt, og amerikanske fabrikker er lukket, så andre lande kunne berige sig.

- Dette blodbad stopper lige her og nu, bedyrer han.

Republikaneren Donald Trump vandt i november præsidentvalget.

- Alt for længe har en lille gruppe mennesker i hovedstaden nydt godt af fordelene. Befolkningen har betalt prisen. Deres sejre har ikke været jeres sejre. Deres triumfer har ikke været jeres.

- Det ændrer sig nu. Dette øjeblik er jeres. Det tilhører jer. Det er jeres dag, jeres fejring. USA er jeres land, siger Trump.

335 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere