Trump i besked: Tænk på mig

Ekspræsidenten mener, at man skal sende ham en venlig tanke, når man bliver vaccineret

Donald Trump holdt sin første officielle tale siden afskeden med Det Hvide Hus ved den konservative kongres CPAC i Orlando, Florida, og sagde, rejsen kun var begyndt, og at han ikke ville starte noget nyt parti.
Følg Samfund

Donald Trump mangler tilsyneladende ros for udrulningen af coronavacciner. I hvert fald ifølge ham selv.

Forleden følte han sig i mangel af adgang til de sociale medier foranlediget til at udsende en pressemeddelelse, hvori han på det kraftigste opfordrede amerikanerne til at huske på, at de havde ham at takke for corona-vaccinerne i USA.

- Jeg håber, at alle husker, når de får deres vaccinestik, at hvis jeg ikke havde været deres præsident, ville de ikke have fået disse herlige skud før om måske fem år. Faktisk ville de sandsynligvis aldrig have fået dem. Det håber jeg virkelig, at alle husker på, skriver Trump i pressemeddelelsen.

Meddelelsen fra eks-præsidenten har affødt mange reaktioner og er blevet spredt via de sociale medier.

En norsk USA-ekspert, Hilmar Mjelde siger til Dagbladet i Norge, at der her er tale om en 'Trump-classic' .

- Det er en klassisk hysterisk Trump-overdrivelse. Manden har altid markedsført sig selv som et verdenshistorisk geni. Og selv om kontra-faktisk historieskrivning er en vanskelig genre, så vil jeg mene, at hver eneste af de eksisterende efterkrigspræsidenter har klaret deres job bedre end Trump. Ikke mindst fordi de havde en politisk erfaring samt en rolleforståelse, som Trump helt har manglet, fastslår Mjelde.

Han understreger, at Trump-administrationern gjorde et vigtigt stykke arbejde mht. vaccineudvikling og logistikken omkring vaccinering, men:

- Joe Bidens administration har fået indsatsen op i gear, og den har iværksat en mere koncentreret, effektiv og målrettet national indsats. Trumpsadministrationen overlod for meget af coronaresponsen til delstaterne, og Trump tog som præsident ikke selv proaktivt lederskab. Han har hverken evnet eller forstået at udnytte statsapparatet til fulde - blandt andet fordi han manglede politisk erfaring, erklærer Mjelde.

Flere USA-analytikere kalder Trumps pressemeddelelse for endnu en løgn. Men Mjelde maner til ro, idet den nye meddelelse ikke er i nærheden af at få den opmærksomhed, som den ville have fået, hvis han fortsat var præsident.

- Efter han forlod embedet, er han slet og ret en excentriker, mener Mjelde.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter