Annonce:
Annonce:

Trump i forsvar: Jeg har betalt millioner i skat

Den amerikanske præsident kalder medies påstande om manglende skattebetalinger for 'fake news'

Forstå Trumps skattesnyd. Video: AP/Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Peter Breitenstein
Annonce:
Følg Samfund

Det er løgn, når den amerikanske avis The New York Times skriver, at den amerikanske præsident, Donald Trump, har betalt lidt eller ingenting i skat.

Det mener Donald Trump i hvert fald selv.

Det giver han tydeligt til kende i en række tweets mandag eftermiddag dansk tid.

Betalt millioner
I sine tweets skriver den amerikanske præsident, at han har betalt millioner i skat, men at han har været berettiget til skattefradrag undervejs.

Samtidig kalder han sine økonomiske aktiver for 'ekstraordinære' og skriver, at han - ifølge sig selv - har meget lidt gæld i forhold til sine aktiver.

Afgiver løn
Trumps skatteoplysninger har længe været genstand for diskussion.

Det skyldes, at Donald Trump har afvist at lægge sin selvangivelser frem, hvilket der ellers er tradition for hos amerikanske præsidenter.

Annonce:

Trump skriver i slutningen af sine tweets, at han muligvis vil fremlægge sin selvangivelse - som han igen kalder for 'ekstraordinær'.

Samtidig siger han, at denne selvangivelse vil vise, at han som den første amerikanske præsident har frasagt sig løn for præsidentposten.

FAKTA: Det afslører Trumps skattepapirer angiveligt

Ifølge The New York Times har USA's præsident, Donald Trump, i årevis stort set ikke betalt indkomstskat, fordi han har indberettet store tab i sit forretningsimperium.

Avisen skriver, at den er kommet i besiddelse af skatteoplysninger om Trump, der går mere end 20 år tilbage, og som ikke tidligere har været offentliggjort.

Her er nogle af hovedpunkterne i avisens afsløringer:

* I både 2016 og 2017 har Trump kun betalt 750 dollar (4800 kroner) i føderal indkomstskat.

* I 10 af de 15 år før det betalte Trump slet intet i føderal indkomstskat.

* Selv om Trump har angivet, at han har tjent flere hundrede millioner dollar, har han også haft enorme fradrag, fordi han har meldt om store tab i sine forretninger.

* Trump har meldt om tab på mere end 315 millioner dollar (to milliarder kroner) siden 2000. Det hotel, han åbnede i centrum af Washington i 2016, har ifølge skatteoplysningerne resulteret i tab på mere end 55 millioner dollar (352 millioner kroner).

* Ifølge The New York Times har Trump i det seneste årti haft en sag kørende i skattevæsenet (IRS), som undersøger tidligere tilbagebetalinger af skat for 73 millioner dollar (467 millioner kroner). Hvis Trump taber sagen, kan han skylde IRS over 100 millioner dollar.

* De fradrag, Trump har haft gennem årene, tæller blandt andet millioner i skat for en ejendom i New York, selv om ejendommen ifølge hans koncern, Trump Organization, anvendes privat af familien.

* Et andet fradrag er 70.000 dollar på udgifter til frisør og styling af hår i forbindelse med Trumps realityshow, 'The Apprentice'.

* En stor del af Trumps indkomst stammer fra 'The Apprentice', og fra at han har solgt sit navn i licensaftaler. Fra 2004 til 2018 er disse indtægter løbet op i 427,4 millioner dollar (over 2,7 milliarder).

* The New York Times skriver, at Trump har lån for i alt 421 millioner dollar (knap 2,7 milliarder kroner), der forfalder inden for de næste fire år.

* Trump har afvist avisens oplysninger som 'fake news' og kritiserer den for en ensidig, negativ dækning af hans virke.

* The New York Times afviser at udlevere dokumenterne til Trumps advokat for ikke at afsløre den kilde, avisen har oplysningerne fra.

Kilder: The New York Times og Reuters.

- De vælger ham nok alligevel

Måned til valg
Donald Trump er på genvalg til præsidentposten om bare en måneds tid - nemlig den 3. november.

Hos den amerikanske tv-station CNN står han dog til at tabe til Demokraternes modkandidat Joe Biden.

Meningsmålingerne skal dog tages med et gran salt, da de ikke var i stand til at forudse Trumps sejr ved præsidentvalg i 2016.

Højesteretspalaver
Udover Trumps skatteforhold er han også i vælten for udnævnelsen af en ny dommer til den amerikanske højesteret.

Efter højesteretdommer Ruth Bader Ginsburg døde i sidste uge, har Donald Trump nomineret den konservative abortmodstander Amy Coney Barrett til ny højesteretsdommer.

Det falder mange - især politiske modstandere - for brystet, da de mener, at en ny udnævnelse bør ske efter præsidentvalget.

Trump peger på dommer som kandidat til højesteret

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: