Trump: IS' nye nummer et er død

Kun tre dage efter den berygtede leder Abu Bakr al-Baghdadis død, annoncerer Trump, at kaliffens angivelige arvtager er blevet dræbt

Trump har offentliggjort et billede af den hund, der jagtede og fandt lederen af IS-gruppen. Video: AP

Manden, der skulle have udfyldt pladsen som IS' overhoved efter Abu Bakr al-Baghdadis død er blevet dræbt af amerikanske tropper blot tre dage efter den tidligere kalif, skriver Donald Trump på Twitter.

Han beskriver den afdøde som værende nummer et på listen over erstatninger for al-Baghdadi, og som ham der med al sandsynlighed ville have overtaget hans post.

I går skrev Ekstra Bladet, at flere efterretninger pegede på, at IS' nye overhoved skulle være den tidligere Saddam Hussein-officer Abdullah Qardash. Om det er ham, der nu er blevet dræbt af amerikanske soldater, har Trump dog ikke specificeret.

Qardash blev nomineret til rollen af den nylig afdøde Abu Bakr al-Baghdadi, der ifølge Trump 'døde som en hund' under et Navy SEAL-angreb lørdag.

Qardash er fortsat et mysterium for omverdenen, og meget ved man ikke om ham. Men ifølge officielle meldinger har han i løbet af ugen allerede overtaget flere af al-Baghdadis arbejdsområder.

Anden mulig kandidat
Nogle medier peger på, at et andet højtstående IS-medlem kunne være den dræbte.

Kurdiske medier og talsmænd for den kurdiske oprørsbevægelse har dog for et par dage siden berettet om den højtstående IS-talsmand Abu Hassan al-Muhajirs død.

Talsmanden for SDF, Syriens Demokratiske Styrker, Mustafa Bali skrev søndag på Twitter, at al-Muhajir blev dræbt, mens han var i gang med at organisere al-Baghdadis transport.

USA bekræftede det mandag, så hvis det al-Muhajir, Trump tweeter om, ville det måske virke en smule besynderligt, at han først fortæller det til sine følgere dagen efter.

600 kommentarer
Vis kommentarer