Trump kan glemme sin hede drøm: Vi betaler ikke nogen mur

Onsdag aften tog Donald Trump det første skridt på vejen til at få bygget sin mur mod Mexico. Nu taler den mexicanske præsident for første gang

Her bekræfter Trump, at han vil bygge muren. Video: AP

Onsdag aften dansk tid bekræftede den amerikanske præsident, at han vil forsøge at gøre alvor af sine valgløfter og gøre alt hvad der står i hans magt, for at få bygget en mur mod Mexico.

- Vi begynder en øjeblikkelig konstruktion af en grænsemur. Denne mur vil også hjælpe Mexico med ulovlig immigration fra USA. Vi får de kriminelle ud. Dagene, hvor de kunne blive i vores lande, er ovre, sagde Trump.

Donald Trump har i forbindelse med et interview med ABC tidligere sagt, at han er helt sikker på, at Mexico vil refundere de penge, USA bruger på at bygge muren.

Glem det Trump!
En udmelding, den mexicanske regering gang på gang har afvist. I kølvandet på Trumps endelige ordrer om at opføre muren, gik Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, på twitter, hvor han talte til sit folk og ikke mindst Donald Trump.

- Mexico tror ikke på mure. Jeg har sagt dette gentagende gange: Mexico betaler ikke for nogen mur, lød den totale afvisning af Trumps illusion om en mexicansk finansieret mur.

Samtidig oplyste han, at han har beordret myndighederne at øge beskyttelsen af mexicanske statsborgere og immigranter.

- Jeg har bedt udenrigsministeren om at forstærke de beskyttende foranstaltninger vedrørende vores borgere, lød det fra præsident Enrique Peña Nieto.

Nu siger jeg noget til dig...
Efter Trumps tale var oppositionen hurtigt ude med en fordømmelse af Trumps beslutning. Herfra lød det, at den mexicanske regering burde aflyse et planlagt besøg i Washington i slutningen af januar.

- Vores holdning er klar. Enten aflyser man mødet med Donald Trump, eller også tager man til mødet for offentligt at sige med al tydelig, at Mexico afviser muren og ikke vil betale en øre for den, siger oppositionsleder Ricardo Anaya Cortes.

Den tidligere mexicanske præsident Vincente Fox er enig. På Twitter skriver han:

- Nu siger jeg det til dig. Mexico kommer ikke til at betale for den fucking mur, tordnede Vincente Fox.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

243 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere