Trump på Twitter: - Omstridt notat renser mig i Rusland-sag

Men den russiske heksejagt fortsætter, mener USA's præsident

Donald Trump kritiseres for at lægge røgslør ud om undersøgelsen af hans forbindelser til Rusland. Selv siger han, at FBI og andre udsætter ham for en urimelig jagt. Foto: Evan Vucci/AP
Donald Trump kritiseres for at lægge røgslør ud om undersøgelsen af hans forbindelser til Rusland. Selv siger han, at FBI og andre udsætter ham for en urimelig jagt. Foto: Evan Vucci/AP

Den amerikanske præsident, Donald Trump, siger lørdag, at han mener, at han er totalt renset i Rusland-sag, efter at offentligheden har set et notat.

Notatet påstår, at FBI misbrugte dets overvågningsbeføjelser under en efterforskning af en mulig forbindelse til Rusland i Trumps kampagnestab.

Renser mig fuldstændig
Trump skriver i et tweet sendt fra Florida, hvor han tilbringer weekenden, at notatet har medført, at han er renset i sagen.

'Dette notat renser 'Trump' fuldstændigt. Men den russiske heksejagt fortsætter og fortsætter,' skriver Trump og understreger, at der efter et år ikke er fundet noget i sagen.

'Dette er en amerikansk skændsel,' lyder det i tweetet.

Samfund USA-ekspert om republikansk FBI-notat: En sag uden sidestykke

FBI under hårdt pres
Det fire sider lange dokument, som blev offentliggjort fredag, indeholder fortrolige oplysninger om FBI's undersøgelse af Ruslands indblanding i valget i 2016.

Offentliggørelsen skete i strid med FBI's anbefalinger og ønske.

Det offentliggjorte notat er forfattet af republikanske politikere i efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus.

Trods meget stor modstand fra FBI og justitsministeriet, har Trump valgt at offentliggøre et kontroversielt notat. Foto: AP Politik Trump lægger kontroversielt notat frem: - En masse folk bør skamme sig

Godkendelsen til overvågningen af et medlem af Trumps kampagnestab skal være sket på baggrund af informationer i en rapport udarbejdet af en britisk efterretningsagent, som var finansieret af Demokraterne.

Republikanerne mener, at notatet beviser, at FBI er fjendtligt indstillet over for Trump.

Politik Trump: FBI modarbejder republikanere

Du kan læse det omstridte dokument herunder.

277 kommentarer
Vis kommentarer