Trump på Twitter: Vores hold er i Nordkorea for at forberede topmøde

Trods skiftende meldinger om topmøde har USA sendt embedsmænd til Nordkorea for at forberede mødet.

Arkivfoto: AP Photo/Mark J. Terrill
Arkivfoto: AP Photo/Mark J. Terrill

Efter både at have afblæst topmødet og senere sendt skiftende signaler,  ser det nu ud som om, at topmødet mellem USA's præsident Donald Trump og Nordkoreas leder Kim Jong-un alligevel bliver til noget.

Trump har på sit absolut foretrukne medie Twitter beskræftet, at en amerikansk delegation er rejst til Nordkorea for at bane vejen for en fornyet aftale.

- Vores amerikanske hold er landet i Nordkorea for at forberede topmødet mellem Kim Jong-un og jeg selv.

- Jeg tror på, at Nordkorea har et brillant potentiale og vil blive en stor økonomisk og finansiel nation en dag. Kim Jong-un er enig med mig. Det vil ske!, skriver Trump på Twitter.

I sidste uge aflyste Trump det planlagte topmøde, fordi han anså Nordkorea for at udvise 'Åbenlys fjendtlighed.'

The Washington Post skriver, at USA har indkaldt Sung Kim til at stå i spidsen for forberedelserne af topmødet. Han er USA's tidligere ambassadør i Sydkorea, og han har deltaget i atomforhandlinger med Nordkorea for et årti siden.

Sung Kim har flere højtstående amerikanske embedsmænd med sig, skriver Washington Post.

Delegationen ventes at skulle fokusere på indholdet i det måske kommende topmøde, herunder spørgsmålet om Nordkoreas atomvåbenprogram.

Skiftede holdning
Kim Jong-un har tidligere meddelt, at han forventer, at også USA skal fjerne deres atomvåben. Et krav, som Donald Trump næppe vil gå med til.

Oprindeligt offentliggjorde Trump, at han ville mødes med Kim Jong-un i Singapore 12. juni.

Efter aflysningen gik der ikke mere end 24 timer, før Trump skiftede holdning. Det skete i et tweet fredag. Her skrev han, at USA havde "meget produktive samtaler med Nordkorea" om alligevel at gennemføre topmødet.

Natten til søndag dansk tid meddelte Trump så, at drøftelserne om et topmøde med Nordkoreas Kim Jong-un den 12. juni forløber "rigtig, rigtig godt".

- Det går fint fremad. Vi kigger på den 12. juni i Singapore. Det har ikke ændret sig, sagde Trump ifølge flere nyhedsbureauer.

Det var anden dag i træk, at den amerikanske præsident talte bekræftende om de ellers omtumlede planer for topmødet.

Lørdag krydsede den sydkoreanske præsident, Moon Jae-in, grænsen mod nord for at mødes med Kim Jong-un og tale om den nordkoreanske leders kommende topmøde med Trump.

112 kommentarer
Vis kommentarer