Trump-rådgivers mand: - Administrationen er som et lorteshow i en brændende container

George Conway, som er gift med en af præsident Trumps mest værdifulde rådgivere, Kellyanne Conway, retter hård kritik mod den administration, som hans egen hustru arbejder for

Kellyanne Conway overtog Trumps kampagneføring under valgkampen, og det gjorde hun med stor succes. Foto: Manuel Balce Ceneta
Kellyanne Conway overtog Trumps kampagneføring under valgkampen, og det gjorde hun med stor succes. Foto: Manuel Balce Ceneta
Følg Samfund

Kellyanne Conway får meget af æren for, at Donald Trump overhovedet blev valgt til præsident i de forenede stater.

Nu taler hendes mand, George Conway, dog meget ærligt om, hvad han mener om den administration, som i øjeblikket styrer landet.

Den har han ikke meget til overs for.

I en episode af Yahoo News' podcast ved navn 'Skullduggery' fortæller han, at han ikke længere føler sig komfortabel ved at kalde sig for republikaner.

Under præsidentvalget og i tiden efter støttede George Conway ellers Donald Trump som præsident.

Faktisk stod han selv til at få et job i det amerikanske justitsministerium, men han har altså ændret markant holdning til præsidenten.

- Jeg ser på det her, og det er som om, at administrationen er et lorteshow i en brændende container. Og så tænker jeg, 'jeg vil ikke gøre det her', siger George Conway.

En kult
Han har tidligere i år annuleret sit medlemsskab i det republikanske parti, og det har han gjort, fordi han mener, at partiet er blevet en 'personligheds-kult'.

George Conway var for nylig med til at starte en gruppe for konservative advokater kaldet 'Checks and Balances', hvor de kan udvise modstand over for Donald Trumps brud på retsprincipper og forfatningsnormer.

Han fremhæver et tweet, som præsidenten skrev lige før valgkampen til midtvejsvalget, hvor han offentligt udskældte den nu tidligere rigsadvokat, Jeff Sessions, for at anklage to 'meget populære kongresmedlemmer' for korruption.

Det mente Donald Trump satte to lette valgsejre over styr, mens George Conway var dybt chokeret over, at han fokuserede på partiets chancer ved valget frem for juridisk refærdighed.

- Vi taler om en person, som har svoret en ed på at opretholde forfatningen og loven i USA, så at kritisere rigsadvokaten for at lade retfærdigheden ske fyldest uden at tænke på det politiske parti er skræmmende, siger han.

Det har fået stor interesse i USA, at George Conway er blevet en offentlig kritikker af Trumps administration, når hans egen kone netop arbejder for denne.

Under interviewet har han dog et meget kontant svar på dette.

- Jeg tror ikke, hun kan lide det, men jeg kan ikke lide administrationen, så det står uafgjort, siger han.

Donald Trump giver fornem medalje til milliardær-frue

Over 1000 meldes savnet efter dødsbrand

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind