Annonce:
Annonce:

Trump raser over F-35: Dårligt fly!

Donald Trump mener ikke at Joint Strike Fighter er pengene værd

Donald Trump er langt fra begejstret for F-35'eren, der kandiderer til at afløse de danske F-16-fly. (Foto: Lockheed Martin)
Donald Trump er langt fra begejstret for F-35'eren, der kandiderer til at afløse de danske F-16-fly. (Foto: Lockheed Martin)
Annonce:
Følg Samfund

Forretningsmanden og præsidentkandidaten Donald Trump er ikke ligefrem kendt for at lægge fingre i mellem, når han udtaler sig offentligt.

Og heller ikke da han forleden udtalte sig om det internationale prestigeprojekt med at bygge kampflyet Joint Strike Fighter, der også går under betegnelsen F-35.

Den farverige republikaner mener nemlig, at flyet er spild af penge.

- Når de siger, at det ikke flyver lige så godt som de fly vi allerede har, hvad er det så vi har gang i, når vi bruger så mange penge? spurgte Donald Trump, da han blev interviewet i radioprogrammet 'The Hugh Hewitt Show'.

Tænketank: F35-superfly dårligere end 30 år gammel russer

Donald Trump er blandt andet kendt for at råbe højt. (Foto: AP)
Donald Trump er blandt andet kendt for at råbe højt. (Foto: AP)

Annonce:

Til spørgsmålet om, hvad han mener om projektets budgetoverskridelse på 160 milliarder dollars - altså lige over 1000 milliarder kroner - svarede han, at han bestemt ikke brød sig om, hvad han hørte på lukkede sikkerhedsmøder.

- Jeg hører, at det ikke er særlig godt. Jeg hører, at vores nuværende fly er bedre. Og en af piloterne, der har fløjet et af flyene, altså en at testpiloterne, har sagt, at 'det her ikke er lige så godt, som det vi allerede har', sagde Donald Trump med henvisning til den rapport, der i sommer blevet lækket. I rapporten fortalte en testpilot, at F-35'eren ikke kan hamle op med F-16'eren i en dog fight - altså en kamp mellem to fly i luften.

Afsløring: Så dyr er Danmarks krig mod Islamisk Stat

Den rapport burde politikerne og topfolk i militæret tage mere seriøst, lød budskabet fra den 69-årige forretningsmand.

Annonce:

- Testpiloter er fantastiske mennesker. De ved sådan noget bedre end nogen andre. De siger, at det ikke klarer sig så godt som vores eksisterende materiel, der er meget billigere. Når jeg hører det, siger jeg med det samme, at vi må gøre noget, for som du ved, de bruger milliarder af dollars lige nu. Det her er et fly, og der har aldrig været noget i samme kategori, når det kommer til omkostninger.

Nye danske kampfly kan blive mange millioner dyrere

F-35'eren er en af de tre kandidater, der for tiden konkurrerer om at blive Danmarks næste jagerfly. Flyet bygges af Lockheed Martin i USA, men er udviklet i samarbejde med en lang række lande, herunder Danmark.

De to andre fly i kapløbet er F/A-18 Super Hornet, der ligeledes er amerikansk, og Eurofighter Typhoon, der er produceret i samarbejde mellem Tyskland, Spanien, Storbritannien og Italien.

Nyt kampfly: Her er de tre kandidater

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: