Trump roser Italien for hård kurs mod indvandring

Italien gør det rette med den faste kurs over for indvandring, siger Trump til Italiens nye premierminister.

USA's præsident, Donald Trump, i selskab med Italiens nye premierminister, Giuseppe Conte. Foto. AP
USA's præsident, Donald Trump, i selskab med Italiens nye premierminister, Giuseppe Conte. Foto. AP
Følg Samfund

Der er meget rosende ord fra USA's præsident, Donald Trump, til Italiens nye premierminister, Giuseppe Conte, for den italienske regerings indvandringspolitik.

Andre europæiske lande burde følge Italien på indvandringsområdet, lyder det fra en smilende Trump, der giver Conte en varm velkomst i Washington mandag.

Italien "har indtaget en meget fast holdning omkring grænsen, en holdning få lande har indtaget", siger Trump ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Og helt ærligt gør han efter min mening det rette, siger Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters om Conte.

- Mange andre lande i Europa burde også gøre det, tilføjer han ifølge dpa.

Conte blev for to måneder siden taget i ed som italiensk premierminister. Han står i spidsen for en regering bestående af det højreorienterede parti Ligaen og protestpartiet Femstjernebevægelsen.

Italien har inden for de seneste uger forhindret flere redningsskibe i at anløbe italienske havne med migranter om bord.

- Jeg er meget enig i, hvad I gør med hensyn til indvandring og ulovlig indvandring og endda lovlig indvandring, siger Trump til Conte, inden de indleder deres møde mandag aften dansk tid.

Den amerikanske præsident gentager på det efterfølgende pressemøde sin trussel om et såkaldt shutdown i USA - hvilket vil sige, at statsapparatet lukker ned - hvis Demokraterne ikke stemmer for øget grænsekontrol.

- Hvis vi ikke får grænsesikkerhed efter mange, mange års snak internt i USA, har jeg ikke noget problem med at lave et shutdown, siger Trump.

På spørgsmålet om, hvorvidt det også indebærer at bevilge samtlige de 25 milliarder dollar, Trump har bedt om til at bygge en mur langs grænsen til Mexico, svarer den amerikanske præsident:

- Jeg levner altid plads til forhandling.

Trump tilføjer på pressekonferencen, at terrortruslen "hænger sammen med indvandring".

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind