Trump spyer giftige tweets ud i alle retninger: Systemet er råddent og korrupt

Den amerikanske præsident har travlt ved tastaturet lige nu: Både kineserne, Obamas støtter, Hillary Clinton, Justitsministeriet og pressen får en på hatten

Foto: AP Photo/Evan Vucci
Foto: AP Photo/Evan Vucci

SIDSTE NYT:

Donald Trump meddeler klokken 16.30 på Twitter, at rådgiver i Det Hvide Hus, Don McGahn, forlader sit embede. Præsidenten roser på Twitter sin rådgiver, som han har arbejdet sammen med gennem  lang tid.

Amerikansk presse har dog for nylig afsløret, at  Don McGahn har samarbejdet tæt med efterforskerne i Robert Muellers team, som undersøger Trumps mulige rolle i russernes indblanding i det amerikanske valg. Rådgiveren har haft stor indsigt i Trumps arbejde og gøremål.

McGahn truede angiveligt med at gå sin vej sidste år, hvis Trump fortsatte sine bestræbelser på at få fjernet Robert Mueller.

 

Mens den amerikanske præsident Donald Trump i disse timer nærmest spyer meldinger ud i alle retninger ud på Twitter, så benægter Kina kategorisk, at de har hacket Hillary Cintons  emails.

Onsdag morgen beskyldte Trump ellers kineserne for at have hacket fortroligt-stemplet materiale i Hillary Clintons email-boks.

- Vi er stærke modstandere af cyber-angreb og spionage, fastslår en talskvinde for den kinesiske udenrigsminister ifølge nyhedsbureauet AP.

Talskvinden understreger, at Kina er en stærk forsvarer af sikkerhed i cybercity.

Hillary Clinton var som bekendt Donald Trumps modkandidat under præsidentvalget i 2016.

Uden dokumentation
Trump beskylder på Twitter kineserne for at have hacket Hillarys emails helt uden dokumentation for påstanden. Han fastslår også, at både FBI og Justitsministeriet bør gå ind og undersøge sagen nærmere.

Trumps motiv til at udsende den udokumenterede påstand er uklar. I forvejen bliver russerne beskyldt for at have hacket emails fra demokraterne under valgkampen.  Myndighederne har allerede rejst tiltale mod 12 russiske efterretnings-officerer, som man mener hackede Hillary Clintons emails under valgkampen.

Samtidig er Robert Mueller i fuld gang med sin efterforskning af russernes påståede indblanding forud for det amerikanske valg. Mueller gransker også præsident Trumps mulige rolle i sagen.

Råddent og korrupt
Trumps udfald mod kineserne kommer samtidig med, at han forsøger at stabilisere forholdet mellem USA og Kina. Det sker for at have en alliance-partner i forhold til Nordkorea.

Men Trump holder sig ikke kun til kineserne i sine heftige angreb.

I en række vrede tweets, som Donald Trump løbende har udsendt onsdag eftermiddag, går han også til angreb på den tidligere præsident Obama og dennes støtter. Trump beskylder dem for at have spioneret mod en modstander under valgkampen - underforstået Trump. Trump skriver, at han begynder at finde systemet råddent og korrupt.

I et andet tweet beskylder Trump Hillary Clinton for at have betalt russerne for oplysninger, som hun kunne bruge mod sin egen regering. Heller ikke denne påstand dokumenteres.

Drop anonyme kilder
Også pressen skyder Trump på i serien af tweets.

Han advarer læserne mod artikler, der bruger anonyme kilder. Disse artikler er fabrikeret af Fake News reportere, fastslår Trump, som endnu en gang giver TV-stationen CNN en på hatten.

Sent onsdag eftermiddag har præsidenten også kastet sig over juristen Bruce Ohr, som arbejder i Justitsministeriet. Her har han blandt andet været indblandet i efterforskningen af Trumps mulige relationer med russerne.

- Hvordan fanden kan Bruce Ohr stadig være ansat i Justitsministeriet. Heksejagt, konstaterer Trump på Twitter.

 

1163 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere