Trump tester negativ for coronavirus

Den amerikanske præsident er ikke smittet med coronavirus

USA's præsident, Donald Trump, er ikke smittet med coronavirus.

Det viser en test, som han fik taget kort efter sit pressemøde fredag eftermiddag amerikansk tid, oplyser hans læge i en meddelelse fra Det Hvide Hus.

- Her til aften modtog jeg en bekræftelse på, at testen er negativ, siger præsidentens læge, Sean Conley, i en meddelelse ifølge AFP.

- En uge efter at have spist aftensmad med den brasilianske delegation på Mar-a-Lago (Trumps feriested i Florida, red.) er præsidenten fortsat symptomfri, oplyser Conley videre.

 

Beskeden om den negative test fra præsidentens læge. Foto: Pressemeddelelse.
Beskeden om den negative test fra præsidentens læge. Foto: Pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at en baby bliver smittet med sygdommen, som mindreårige normalt ikke bliver alvorligt syge af. Her tager en ansat sig af en kinesisk baby, der er smittet med corona og indlagt på et hospital i den hårdt ramte Wuhan-provins. Foto: Ritzau Scanpix Samfund Baby født med coronavirus

Donald Trump oplyste på sit pressemøde lørdag, at han var blevet testet, men han endnu ikke kendte resultatet, men at det var på trapperne.

- Jeg fik taget min temperatur på vejen ind i dette rum. Jeg fik også foretaget en test i aftes, sagde han på pressemødet.

Det gjorde han efter tidligere på ugen at have haft besøg af Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro.

Her lod Trump sig fotografere skulder ved skulder med Bolsonaro og dennes kommunikationschef, som siden har vist sig at være at være syg af Covid-19, som er sygdommen, man får af coronavirus.

Trump oplyste desuden på pressemødet lørdag, at et rejseforbud over for Europa vil blive udvidet til også at omfatte Storbritannien og Irland. Det kommer til at gælde fra tirsdag klokken 05 dansk tid.

Det er et rejseforbud, der har fået ledere for EU-lande til at rase. Det blev sat i værk onsdag, og de europæiske ledere var ikke konsulteret på forhånd om USA's planer. Og det vakte forundring, at Storbritannien og Irland blev friholdt.

Vicepræsident Mike Pence siger, at amerikanske borgere, der ønsker at vende hjem fra Storbritannien og Irland, skal sluses ind gennem særligt udvalgte lufthavne.

Pence er udpeget af præsident Trump til at lede og koordinere indsatsen mod coronavirus i USA.