Annonce:
Annonce:

Trump tværede Hillary: Nu raser han over aftalt spil

Donald Trump mener, at Demokraternes valg af ny formand var 'aftalt spil'

Her udnævnes Perez til formand for partiet. Hør hans tale her (Video: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Et døgn efter Demokraterne i USA har valgt Tom Perez som ny formand for partiet, kommer Trump med beskyldninger i forbindelse med valget.

Kort efter han har ønsket Perez tillykke med formandskabet, langer han ud efter Hillary Clinton, som ønskede netop Perez på posten.

- Kapløbet for formandskabet i DNC var, selvfølgelig, toalt 'aftalt spil'. Bernie's mand, ligesom Bernie selv, fik aldrig chancen. Hillary krævede Perez!, skriver præsidenten.

Sådan lød lykønskningen bare en dag før anklagen.

Sviner Trump efter Paris-kommentar: Her skyder vi ikke for tilfredshedens skyld

Kamp mod Trump
Perez blev lørdag valgt som formand for Demokraternes nationale komité, DNC, der er den styrende organisation bag partiet. Den 55-årige er tidligere arbejdsminister under Barack Obama og født i USA af forældre fra Den Dominikanske Republik.

Annonce:

De 447 delegerede kunne stemme på i alt seks kandidater, og Perez vandt i anden afstemningsrunde ved partiets kongres i Atlanta med 235 stemmer. Hans nærmeste konkurrent, afroamerikaneren Keith Ellison, fik 200 stemmer.

Som formand skal Perez nu forsøge at styre partiet til sejr ved midtvejsvalget i den amerikanske kongres i 2018. Samtidig skal han være med til at tage den politiske kamp op mod præsident Donald Trump frem mod præsidentvalget i 2020.

Ifølge Perez står Demokraterne over for en tillidskrise efter at have tabt præsidentvalget i november og mistet omkring 1000 folkevalgte plader over hele USA over det seneste årti.

- Vi har brug en leder, som ikke bare kan tage kampen op mod Donald Trump, men som også kan sikre, at vi taler om positive budskaber som inklusion og muligheder for folk, sagde han ifølge NTB.

Trump har endnu ikke kommenteret på sin 'rigged'-kommentar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce:
Annonce: