Trump under beskydning på nettet: Opfør dig nu som en præsident!

Donald Trump fortsætter med at lange hårdt ud efter landets efterretningstjenester oven på rapport om formodet russisk involvering i hacker-angreb

Donald Trump fortsætter med at skælde ud på sociale medier - fredag kan han få svar på sine spørgsmål. Arkivfoto: AP
Donald Trump fortsætter med at skælde ud på sociale medier - fredag kan han få svar på sine spørgsmål. Arkivfoto: AP

14 dage før Donald Trump bliver indsat som præsident, fortsætter han benhårdt med beskydninger mod både medier og de efterretningstjenester, han snart bliver øverste chef for.

Det sker efter at en rapport fra FBI og Homeland Security i sidste uge slog fast, at russiske efterretningsfolk stod bag hackerangrebet på Demokraterne, hvilket siden førte til flere læk i medier og WikiLeaks.

På trods af uenighed i Trumps eget parti, Republikanerne, fortsætter Trump stålsat med at hævde, at efterretningstjenesterne tager fejl, og at der ikke er nogen beviser for, at russere stod bag den omfattende hacking.

Se også: Spionchefer fastholder anklager mod Rusland

'Hvad foregår der?'
Senest har han natten til fredag skrevet tre tweets, hvor han langer ud efter medier og efterretningstjenester.

I to sammenhængende tweets skriver han blandt andet 'Den Demokratiske Nationalkomité ville ikke lade FBI studere eller se deres computerinformationer efter de angiveligt var blevet hacket af Rusland... Så hvordan og hvorfor er de så sikre på hacking, hvis de ikke engang anmodede om en undersøgelse af computerserverne? Hvad foregår der?', skriver Donald Trump.

Spørg dem!
Det har fået flere af hans følgere op ad stolene med hårde kommentarer mod internet-krigeren Trump, der på ingen måde har skruet ned for intensiteten på det sociale medie, efter han er blevet valgt til præsident.

- Hvad med at du venter til I MORGEN, når du mødes med dem, og spørger dem!?

- Og i mellemtiden, du ved, hold din kæft!?, skriver Tom Coates i en kommentar med henvisning til, at Donald Trump fredag skal mødes med efterretningstjenesterne for at få præsenteret deres beviser på, at russerne står bag angrebene mod demokraterne. Et møde som han med lidt modvilje er gået med til, efter at hans eget bagland har rost rapporten og den nuværende præsident, Barack Obamas, beslutning om at udvise en stribe russiske diplomater efter offentliggørelsen af rapporten.

Se også: CNN: Trump på vej til at svigte centralt valgløfte

Og Tom Coates er langt fra den eneste, der langer ud efter den snarlige præsident for verdens største supermagt.

- Tag lige at tage dine stor dreng-bukser på og vær vores fucking præsident. Gode Gud, du er allerede pinlig, skriver Matthew D'Ambosio.

- Du går i panik, det er hvad der sker, skriver Socialistpartiet fra Storbritannien som et direkte svar på Trumps spørgsmål om, hvad der foregår.

Se også: Joe Biden til Trump: - Bliv voksen, Donald

Vitalt møde
Fredagens møde mellem Trump og efterretningstjenesterne har været imødeset med spænding fra flere kanter. For på trods af kritikken fra Trump, hvor han mener at efterretningstjenesten er påvirket af politisk forudindtagethed fra Demokraterne, fastholder efterretningstjenesterne og senatorer fra begge partier, at den russiske regering ved hjælp af hacking havde indflydelse på det amerikanske valg.

I en høring torsdag fastslog den øverste direktør for de nationale efterretningstjenester, James R. Clapper Jr., at de fastholder deres konklusion om den russiske indblanding i valget.

- Der er forskel på at være skeptisk og at være nedsættende, lød det fra Clapper ifølge New York Times.

Se også: USA's efterretningschef vil afsløre Putins hacker-motiv

Mødet mellem Donald Trump og efterretningstjenesterne er derfor afgørende for, om Trump vil ende med at acceptere konklusionen, eller om han, som New York Times formulerer det, vil kaste efterretningstjenesterne ud i en krise, hvis lige formentlig ikke er set før - altså at en siddende præsident ikke har tillid til landets eget efterretningsvæsen.

Ifølge James Clapper vil offentligheden i starten af næste uge få indblik i endnu mere af efterretningstjenestens efterforskning, som ifølge topchefen ud over hacking også involverer 'klassisk propaganda, misinformation og falske nyheder'.

I den rapport, der indtil videre er blevet offentliggjort, beskriver efterretningstjenesterne hvordan russerne angiveligt har fået adgang til data ved at skaffe oplysninger ud af en højtstående demokrat, så de derved har fået adgang til al materiale i Demokraternes interne systemer.

232 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere