Trump vil slå Rusland og Kina med 'super-duper missil'

Jorden rundt på to minutter - angiveligt. Fredag fortalte Trump, at USA udvikler et 'super-duper missil', som angiveligt skulle flyve 17 gange hurtigere end noget andet missil

Fredag løftede Donald Trump sløret for flaget for den nye amerikanske rumstyrke, og i den forbindelse sagde præsidenten, at USA er ved at udvikle et 'super duper-missil', der vil placere USA på førstepladsen i våbenkapløbet mod Rusland og Kina.

Det skriver flere medier herunder The Guardian og Forbes.

'Vi har ikke noget valg. Vi er nødt til at gøre det med de modstandere, vi har derude. Vi har - jeg kalder det super-duper missilet, og jeg hørte den anden aften, at det er 17 gange hurtigere, end hvad de har nu,' fortalte Trump.

I slutningen af 2019 lød det fra den russiske præsident, Vladimir Putin, at Rusland havde udviklet et hypersonisk nukleært missil, der angiveligt kan flyve 20 gange hurtigere end lydens hastighed, skriver mediet Bloomberg.

Hvis Trump mener, at missilet kan flyve 17 gange hurtigere end Ruslands missil, der - angiveligt - kunne flyve 20 gange hurtigere end lydens hastighed, betyder det, at det amerikanske missil kan flyve 419.560 kilometer i timen.

Det svarer til, at missilet kan flyve 33 gange rundt om jorden på en time eller én gang rundt på to minutter.

Den amerikanske rumstyrke
Trump lancerede den nye amerikanske rumstyrke i 2019 med ordene om, at moderne krigsførelse også udspiller sig i rummet.

Dengang sagde USA's forsvarsminister, Mark Esper, at formålet med styrken var at dominere rummet, da afhængigheden af rummet er vokset drastisk.

Rumstyrken, der var en del af en udgiftspakke svarende til 9,67 billioner danske kroner, var den første nye militærstyrke i 70 år, ifølge The Guardian.

Kort efter påpegede flere, at symbolet havde visse ligheder til den populære fiktive rumserie Star Trek.

Ekspert afviser
Ifølge Karsten Marrup, der er chef for Center for Luftoperationer ved Forsvarsakademiet, afviser han, at amerikanerne skulle have sådan et missil på trapperne.

- Han kommer til at lave en fejludtalelse om et missil, som er 17 gange hurtigere end et andet missil. Men det er ikke 17 gange hurtigere end de nuværende hurtigste missiler. Det kan ikke lade sig gøre, siger Karsten Marrup