Trumps pressesekretær beskyldt for 'fake news': - vildledende, uetisk og farligt

Sarah Sanders, som er pressesekretær for præsident Donald Trump, beskyldes nu for at dele en redigeret video af CNN-journalisten Jim Acostas handlinger under det pressemøde, hvor han blev skældt ud af Trump

Sådan forløb episoden - set fra nyhedsbureauet AP's kamera.

Donald Trumps pressesekretær i Det Hvide Hus, Sarah Sanders, er blevet upopulær, efter hun torsdag har delt en video af en situation, som opstod på et pressemøde onsdag.

Videoen beskyldes nemlig for at være redigeret, så den ikke viser, hvad der egentlig skete.

Under pressemødet opstod der uenigheder mellem en journalist fra CNN og præsident Donald Trump.

CNN-journalisten Jim Acosta stillede Trump et spørgsmål om en karavane af immigranter, som er på vej mod USA, og som Trump tidligere har udtalt sig omkring.

Trump ville imidlertid ikke tale om sagen, og efter at have skældt Acosta ørene fulde ville han videre til spørgsmål fra en anden journalist.

Jim Acosta prøvede dog at beholde mikrofonen og stille et nyt spørgsmål.

Herefter forsøgte en ung kvindelig praktikant at tage mikrofonen fra ham, mens han i stedet forsøgte at holde hende væk.

Den situation tog Sarah Sanders hurtigt fat i efterfølgende, da hun skrev på Twitter, at de 'aldrig vil tolerere, at en reporter lægger hånd på en ung kvinde, som bare prøver at udføre sit arbejde som praktikant i Det Hvide Hus.'

Jim Acosta fik frataget sin adgang til Det Hvide Hus efter pressemødet, og den beslutning skriver Sarah Sanders, at de står ved, mens hun samtidig deler videoen på Twitter, som ifølge hende viser situationen tydeligt.

Den video fik hurtigt en masse opmærksomhed på Twitter, og mange mener, at den er redigeret, så Jim Acostas hånd ser ud til at ramme praktikanten hårdere, end den egentlig gjorde.

Fotografer i Det Hvide Hus, White House News Photographers Association (WHNPA), tager afstand til brugen af videoen, som kan være redigeret.

- White Hourse News Photographers Association er rystede over at høre, at en talsmand fra Det Hvide hus kan have delt en manipuleret video af CNN-reporteren Jim Acostas interaktion med en praktikant under et pressemøde.

- Som visuelle journalister ved vi, at det at redigere billeder er det samme som at redigere sandheden. Det er vildledende, farligt og uetisk, skriver formanden for WHNPA, Whitney Shefte, i en pressemeddelelse.

Vicepræsident for kommunikation hos CNN, Matt Dornic, retter også kritik mod pressesekretæren.

- Absolut skammeligt, Sarah Sanders. Du har delt en redigeret video - rent faktisk 'fake news'. Du vil ikke gå nådigt over i historien, skriver han på Twitter.

Hverken Sarah Sanders, Det Hvide Hus eller Donald Trump har svaret på kritikken.

Foto: AP Politik - 8. nov. 2018 - kl. 03:43 Efter skænderi: CNN-journalist nægtet adgang til Det Hvide Hus

Her skælder Donald Trump ud på journalisten fra CNN. Foto: Screenshot Samfund - 7. nov. 2018 - kl. 23:47 Amerikansk TV-station reagerer på angreb: - Trump er gået for vidt

568 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen