Trumps talsmand er sikker: Nu kommer beviserne

Forvirringen vokser: Mener Trump at Obama stod bag aflytning ham - eller mener Trump det ikke alligevel

Bliv klogere på sagen her. Video: AP/The Hollywood Reporter

Det bliver mere og mere kompliceret at forstå, hvad Det Hvide Hus og Donald Trump egentligt mener om beskyldningerne mod præsident Obama for at stå bag aflytningen af Donald Trump under præsident-kampagnen i 2016.

Ord-akrobatik, anførselstegn, en mikrobølgeovn og TV-apparater hører til ingredienserne i de alvorlige anklager mod USA's tidligere præsident.

Mandag fastslog presse-talsmand Sean Spicer, at Trumps anklager mod Obama ikke skulle tages for direkte pålydende, da dele af Trumps udfald på Twitter stod i anførselstegn.

Donald Trump ønskede ikke direkte at beskylde Obama for at have aflyttet hans telefoner, lød det fra presse-talsmanden.

Der kommer beviser
Men tirsdag sagde selvsamme Spicer under en pressebriefing, at han var meget sikker på, at anklagerne om aflytningen af Trump ville blive dokumenteret.

- Mr. Trump er 'ekstremt sikker på,' at der vil blive fundet beviser for hans anklage, oplyste Spicer tirsdag.

Spice fortsatte: - Der er klare oplysninger om overvågnings-teknik, som har eksisteret gennem 2016 valget. Jeg vil overlade undersøgelserne til House Intelligence Comitee. Men jeg er sikker på, at han (Donald Trump, red.) føler sig overbevist om, at det der til sidst kommer ud af undersøgelserne vil støtte ham, udtalte Sean Spicer.

Sean Spicer sagde dog ikke noget om, hvorfor Donald Trump ikke bare selv kommer med dokumentationen for hans kommentarer om en Obama-styret aflytning.

Joke om mikrobølge-ovn
Obama selv har taget stærkt afstand fra beskyldningerne og FBI's direktør har ligeledes afvist, at Trump blev aflyttet af dem.

Kellyanne Conway - her i sofaen i det ovale kontor. Brugte angiveligt alternative facts om mikrobølgeovne som spion-udstyr. Foto: AP
Kellyanne Conway - her i sofaen i det ovale kontor. Brugte angiveligt alternative facts om mikrobølgeovne som spion-udstyr. Foto: AP
 

Præsident Trumps senior-rådgiver, Kellyanne Conway, antydede i weekenden i et interview, at en mikrobølge-ovn for så vidt også kunne være anvendt i aflytningen af Trump.

Det viser sig nu, at Conway muligvis har anvendt alternative facts. For Sean Spicer afviste tirsdag under briefingen, at en mikrobølgeovn kan anvendes til overvågning.

- Kommentaren om mikrobølgeovnen var en vittighed. En sådan ovn er ikke god til at overvåge andre med og jeg tror, at den sag nu er blevet helt opklaret. Lad os lægge den del til side, lød det afværgende fra Sean Spicer.

Sean Spicer blev ifølge New York Times direkte spurgt, om Donald Trump mente, at mikrobølgeovne eller fjernsyns-apparater var blevet brugt til at udspionere ham.

- Jeg vil kun sige, at præsidenten har tweetet om det. Han er ret sikker på, at han blev overvåget under valgkampagnen i 2016, svarede Spicer.

 

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen