Trumps udsendte i Danmark sætter drømmevilla til salg: Koster 224 millioner

USA's ambassadør i Danmark, Carla Sands, kan se frem til at blive en endnu rigere kvinde, hvis hun får solgt sin drømmevilla

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali
Følg Samfund

I december fik Danmark en ny amerikansk ambassadør.

Den farverige 57-årige kvinde Carla Sands blev udvalgt til at være USA's ansigt udadtil i Danmark, og ligesom sin præsident, Donald Trump, mangler hun heller ikke noget på kistebunden.

Ifølge Mansion Global har Carla Sands netop sat sin drømmevilla i Bel Air i Los Angeles til salg. Og hvis du er interesseret, så skal du formentlig have gode overtalelsesevner, når du er til møde hos bankrådgiveren.

Svimlende 37 millioner dollars er prisen. Svarende til 224 millioner danske kroner. Og der mangler da heller ikke noget.

Mansion Globe beskriver, at hovedbygningen i italiensk stil er 1300 kvadratmeter stor og blandt andet består af fire soveværelser, et bibliotek og adskillige pejsområder.

Desuden er der tilknyttet en garage med plads til 10 biler, en tennisbane og naturligvis også en swimmingpool.

Carla og afdøde Fred Sands købte villaen i 2002 for kun 4 millioner dollars, så hun har udsigt til at score 200 millioner kroner.

I 2000 solgte Fred Sands sit firma, Fred Sands Realtors, for mere end 100 millioner dollars.

Du kan se et billede af villaen her

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali

Ifølge Los Angeles Times satte Carla Sands også en anden villa til salg sidste år. Dengang drejede det sig om det såkaldte mansion helt ud til vandet på Malibu Beach lidt nord for Los Angeles. Det blev sat til salg for 'kun' knap 110 millioner kroner.

Det har tidligere været nævnt, hvordan den daværende Carla Herd i 1987 spillede med i ni afsnit af maraton-serien, der i Danmark gik under navnet 'Glamour'.

Men skuespiller-karrieren tæller også mere kulørte indslag.

Smed tøjet
Blandt andet havde Carla Sands hovedrollen i 'Deathstalker and the Warriors from Hell' fra 1988, og trods den faretruende titel, turde den nye ambassadør godt smide tøjet og gå i karbad, som scenen ovenfor viser.

Siden har Sands uddannet sig til og arbejdet som kiropraktor og har været bestyrelsesformand i sin afdøde mands investeringsfirma, Vintage Capital Group.

Hun har også med både penge, tid og handling været aktiv støtte for diverse kulturprojekter, udsatte børn og republikanske mærkesager. Efter valget og inden tiltrædelsen var hun også med på holdet af Trumps økonomiske rådgivere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Under høringen i Senatets Udenrigsudvalg, hvor Carla Sands formelt blev valgt til ambassadør, slog hun selv en alvors- og respektfuld tone an for jobbet i København.

I sin fem minutter lange præsentation pegede hun således på tre hovedprioriteter; handel, sikkerhed og ønsket om at få kontakt til 'så mange af de næsten seks millioner danskere, som jeg kan'.

Sands nåede også at gentage de sidste mange års amerikanske mantra om, at Danmark 'bokser over sin vægtklasse' som USA's allierede. Og hun medgav, at der 'kan være emner, som vi ikke er helt enige om'.

Carla Sands er ikke offentligt noteret for nævneværdige udtalelser om præsident Donald Trump.

Kaldte Trump 'en joke'
Hendes afdøde mand, ejendomsmægleren Fred Sands, kaldte i et interview kort før sin død i 2015 ellers Trump 'en joke'. Og ægteparret Sands lagde faktisk ud med at støtte en anden republikansk præsidentkandidat, Ted Cruz.

Men efter at manden døde, og Cruz tabte nomineringen til Trump, gik Carla Sands ind i kampen for præsidentkandidat Trump.

I juli 2016 lagde hun i Los Angeles blandt andet hus til en reception for Trump-donorer, der gav mellem 17.000 og 2,8 millioner kroner for at være med. De mest generøse fik en middag med Trump, stegt laks og figensalat som tak.

På godkendelseshøringen i Senatet prikkede et par af senatorerne til et par af de sager, der kan blive mere ømtålelige de kommende år:

Den vingeskudte handelsaftale mellem EU og USA, Danmarks forsvarsbudget, forholdet til Rusland og i særdeleshed det kontroversielle russiske gasprojekt Nord Stream 2.

Alle gange var svarene en kombination af en kort, diplomatisk opsummering af en kompliceret situation, og at Sands ser frem til enten at høre, hvad Trump og udenrigsminister Rex Tillerson bliver enige om - eller til at blive briefet, efter hun - i dag - er tiltrådt i København.

Ambassadører i Danmark

Fredag tiltrådte 57-årige Carla Sands officielt jobbet som USA's ambassadør i Danmark.

Her kan du læse om tidligere amerikanske ambassadører og den amerikanske tradition for politisk udpegede ambassadører i modsætning til de karrierediplomater, som er normen i Danmark og de fleste europæiske lande.

USA fik i 1827 sin første officielle udsending til Danmark. Juristen Henry Wheaton havde en fortid som blandt andet medlem af staten New Yorks lokalforsamling.

Præsident John Quincy Adams sendte ham til Danmark for at forhandle om betaling for skibe og varer, som USA mente, Danmark uretmæssigt havde beslaglagt.

Langt hovedparten af USA's ambassadører i Danmark - og de fleste andre lande i øvrigt - har været udpeget direkte af præsidenten.

Det er normen, at en ny præsident skifter hovedparten af sine topdiplomater ud. Flere har været kendt som generøse donorer under præsidentens valgkamp.

Ifølge en opgørelse på hjemmesiden revolvy.com har der siden 1907 været fire karrierediplomater og 27 politisk udpegede ambassadører. Her er de sidste 10:

- Carla Sands, udpeget af præsident Donald Trump (republikaner). Præsenterer sine akkreditiver for dronning Margrethe 14. december 2017.

- Rufus Gifford, udpeget af præsident Barack Obama (demokrat). 13. august 2013 - 20. januar 2017.

- Laurie S. Fulton, udpeget af præsident Barack Obama (demokrat). 3. august 2009 - 15. februar 2013.

- James Cain, udpeget af præsident George W. Bush. 9. september 2005 - 23. januar 2009.

- Stuart Bernstein, udpeget af præsident George W. Bush. 3. september 2001 - 16. januar 2005.

- Richard Swett, udpeget af præsident Bill Clinton (demokrat). 8. september 1998 - 6. juli 2001.

- Edward Elliott Elson, udpeget af præsident Bill Clinton. 18 januar 1994 - 25. juni 1998.

- Richard B. Stone, udpeget af præsident George H.W. Bush (republikaner). 10. februar 1992 - 14. oktober 1993.

- Keith Lapham Brown, udpeget af præsident George H.W. Bush. 8. januar 1989 - 16. januar 1992.

- Terence A. Todman, karrierediplomat. 17. november 1983 - 8. januar 1989.

Kilder: Diplomacy.state.gov og revolvy.com.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING