Annonce:
Annonce:

Trut-li-hut: Danmark går videre

Der er stor tiltro til landsholdet. Ekstra Bladet fik en snak med det danske fodboldfolk i Aalborg om Kvist, VM-favoritter og chancerne i puljen

Trut-li-hut. Danskerne tror, at landsholdet går videre fra VM-puljen i Rusland. Foto: Ernst van Norde
Trut-li-hut. Danskerne tror, at landsholdet går videre fra VM-puljen i Rusland. Foto: Ernst van Norde
Annonce:
Følg Samfund

Gammeltorv i Aalborg var præget af tømmermænd og trætte øjenlåg efter fejringen af Danmarks sejr over Peru. Der var dog enkelte hardcore fodboldfans, som havde rejst sig fra dynerne, og lagde vejen forbi byens storskærmsarrangement. En god reperations-bajer gør jo underværker.

Søndagens hovedkamp på pladsen var Mexico mod Tyskland, men de fremmødte talte også lystigt om Danmarks chancer, William Kvists VM-exit og hvem deres personlige favorit til titlen var.

En afstemning på ekstrabladet.dk viser, at 85 procent af 26.000 adspurgte tror, at Danmark går videre fra puljen efter de resterende kampe mod Australien og Frankrig. 19 procent tror endda, at det bliver som puljevinder, og stemningen var generelt også positiv i Aalborg.

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
 

Jacob Riisager, 29 år, produktionsleder

- Jeg synes at Danmarks chancer er gode efter sejren.

Annonce:

- De har fået god selvtillid. Jeg håber, at Sisto går ind og laver noget godt mod Australien. Han havde en dårlig kamp mod Peru. Så jeg håber, at han kommer i gang, det er vigtigt for Danmark-

- Jeg synes egentlig ikke, at det er en svækkelse for Danmark, at William Kvist er ude. Jeg tror, der er mange andre, der kan gå ind og tage over, som for eksempel Schöne.

- Jeg tror, at Brasilien vinder det hele. Jeg tror, at det bliver Neymars slutrunde.

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

Laura Trolle, 21 år, studerer til socialrådgiver

- Danmark har gode chancer for at vinde gruppen, men så tror jeg heller ikke, at de kommer længere.

- Christian Eriksen er min den fortrukne spiller på det danske hold, så han kommer til at spille godt mod Australien. Han skal nok nå at få sit VM-mål, det er der ingen tvivl om.

- Jeg tror ikke, at det kommer til at betyde så meget, at Kvist er færdig. Jeg tror, at Lasse Schöne kan tage hans plads.

Annonce:

-Jeg tror Spanien vinder, de har altid været en af favoritterne. Jeg tror det bliver en finale mellem Spanien og Tyskland. Nu har jeg selv tyske aner, så jeg har en kærlighed til det tyske hold.

 

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
 

Lasse Riisager, 26 år, handicaphjælper

- Jeg synes, at vi har fået god selvtillid, så Australien dem skal vi vinde over. Så bliver det tricky mod Frankrig, men jeg synes, at Danmark har fine chancer.

- Jeg har det egentlig fint med at Kvist er ude. Så kan vi få noget mere offensivt ind. Som Schöne for eksempel, så vi kan spille mere fremad i banen.

- Jeg tror, Eriksen vågner lidt mere op i kampen mod Australien. Han har mere potentiale, end han viste mod Peru.

- Tyskland kommer til at vinde det hele, når de først kommer i gang. De kan levere, når det skal være. De har et sindssygt bredt hold og gode spillere på alle positioner.

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
 

Kasper Sørensen, 28 år, sælger

Annonce:

- Det er en god gruppe, Danmark har, så jeg synes, at de har gode chancer for at gå videre. Men alt kan ske til VM. Det var ikke så prangende en kamp mod Peru, men jeg tror, at det bliver bedre mod Australien.

- Eriksen bliver god mod Australien. Men jeg håber også på at se Dolberg.

- Kvist er en god spiller, men jeg har ikke den store fidus til ham. Han fylder mere, end han egentlig gavner. Det er selvfølgelig syndt for ham.

- Brasilien vinder det hele. De har Neymar. Han er god.

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
 

Frederik Fjeldgaard, 21 år, lærerstuderende

- Chancerne for at gå videre fra gruppespillet er gode. Hvad vi trækker derefter, må bare være en oplevelse.

-Jeg håber, at Christian Eriksen kommer til at stråle mod Australien, det er ham, vi brug for præstere, hvis vi skal komme langt. Jeg kunne også godt tænke mig at se Kasper Dolberg få chancen.

Annonce:

- Det betyder ikke noget for Danmark, at William Kvist er ude. For vi har Delaney, og vi har Lasse Schöne, som er totalt undervurderet på det danske landshold. Jeg kan godt forstå, at de kan komme til at savne Kvist i omklædningsrummet og uden for banen, men ikke på banen. Der burde de andre have kvalitet nok til at overtage.

- Jeg tror, Tyskland vinder, men jeg håber inderligt at Argentina begynder at stråle. Jeg kan virkelig godt unde, at Messi en VM-titel, så han kan overgå Maradonas historik.

Danmarks pulje-chancer

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: