Annonce:
Annonce:

TUI sælger rejse hos Putin-støtte

Rejseselskabet TUI har problemer med deres relation til russiske oligarker og er nu fanget i at udbyde en rejse på et hotel ejet af en rigmand på Putin-listen

Det er blandt andet dette ferieparadis, man kunne komme ned til gennem TUI's hjemmeside. Foto: Skærmbillede fra hotellets hjemmeside
Det er blandt andet dette ferieparadis, man kunne komme ned til gennem TUI's hjemmeside. Foto: Skærmbillede fra hotellets hjemmeside
Annonce:
Følg Samfund

Så er den gal igen med ferie- og hoteludbyderen TUI.

Hvis du drømmer om at komme på en luksuriøs ferie til Seychellerne, så er der rigeligt af muligheder på TUI's hjemmeside. Én af mulighederne er Savoy Resorts & Spa, der rummer både udendørs og indendørs aktiviteter og et kæmpe poolområde.

Ekstra Bladet kan nu fortælle, at hotellet er ejet af den styrtende rige russer, Yuri Gushchin, der har fået størstedelen af sin formue fra United Confectioners - det største slikfirma i Rusland.

Den russiske slikmilliardær er også havnet på den amerikanske Putin-liste. der består af 210 fremtrædende russere, som i følge det amerikanske finansministerium, har tætte bånd til Kreml eller Putin. Det er blandt andet højtstående politikere og oligarker.

Annonce:

Tidligere har Ekstra Bladet fortalt, at den russiske rigmand Aleksej Mordasjov ejede lidt mere end 30 procent af TUI.

Men det er tilsyneladende ikke noget, der har stoppet rejseselskabet fra at hjælpe de russiske mangemilliardærer med at tjene lidt ekstra mønt.

Panik-alarm: Fragter lig på Putins fly

Artiklen fortsætter under billederne ...

Billedet er taget, inden Ekstra Bladet har været i kontakt med TUI. Det viser hotellet, som de udbød. Foto: Skærmbillede
Billedet er taget, inden Ekstra Bladet har været i kontakt med TUI. Det viser hotellet, som de udbød. Foto: Skærmbillede

Trækker i land
Ekstra Bladet har været i kontakt med pressechefen, Mikkel Hansen, fra TUI og spurgt ind til netop denne situation. I samtalen med pressechefen nævner han, at TUI ikke har været bekendt med hverken hotellet eller ejeren af det.

- Vi har tilføjet en del nye hoteller på det seneste, og det her hotel har vi ingen juridisk aftale med. Derfor har vi ikke været opmærksomme på ejerskabet. Det er beklageligt.

Hvordan kan det ske?

- Vi er i gang med en proces lige nu for at sikre, at uønskede hoteller ikke havner på vores hjemmeside. Jeg skal ikke kunne sige, hvorfor det her er havnet der.

Hvordan går den proces så, ville du sige?

Annonce:

- Det er ikke en proces, der er afsluttet. Vi er i gang med det, mens vi er ved at ekspandere med en masse nye hoteller. Dette hotel er på vores side via en såkaldt ”bed bank”-virksomhed, og derfor skal vi naturligvis i yderligere dialog med den virksomhed for at sikre, at det ikke sker igen.

Bør I ikke være lidt mere opmærksomme på det, når I bare sådan ekspanderer? Bør man ikke tjekke ejerskab og bagland, inden man propper det på en hjemmeside?

- Absolut. Det er derfor, vi er gået i gang med processen. Og vi reagerer med det samme.

Det danske gigantfirma Rockwool har længe været på bølgelængde med det russiske styre. I 2017 var flere af Rockwools-skibe at spotte til en parade i Sankt Petersburg med selveste Vladimir Putin som deltager

Det danske gigantfirma Rockwool har også været på bølgelængde med det russiske styre

Efter henvendelse har TUI taget muligheden for at booke hotellet ned.

- Vi tager naturligvis stor afstand til Rusland og fordømmer deres ageren, og derfor fjerner vi selvfølgelig hotellet og muligheden for at booke det. Der er heller ingen danske bookinger, og ingen personer er rejst afsted os til dette hotel tidligere.

Ubesvaret mail
Desuden er Ekstra Bladet kommet i besiddelse af en mail fra en kunde sendt til pressechefen 2. marts om netop denne problematik. En mail, der ikke er blevet responderet på.

Annonce:

Det fremgår af mailen, at Savoy Resorts & Spa Seychellerne specifikt er nævnt i forbindelse med klagen.

- Jeg kan godt huske den mail. Den blev i sin tid videresendt til vores produktteam, men der er så ikke sket mere ved den henvendelse.

Hvorfor bliver der reageret så hurtigt, når Ekstra Bladet ringer til dig, men ikke når en kunde henvender sig?

- Jeg skal ikke kunne sige, hvad der er sket. Jeg håndterer pressehenvendelser og sender alle andre henvendelser videre. Den kan være blevet overset i den indbakke, jeg har sendt den til. Det er svært for mig at sige.

Linde-affæren
Ekstra Bladet har tidligere dækket, at TV-værten Sofie Linde har lavet reklamer for rejsebureauet, der havde en stor russisk aktionær. Noget, der gav anledning til stor vrede og forargelse blandt hendes følgere på Instagram.

Det drejede sig om den russiske oligark Aleksej Mordasjov, som er på EU's sanktionsliste i forbindelse med Ruslands krig i Ukraine.

Den russiske investor er ifølge TUI blevet sanktioneret, hvorfor hans aktier er indefrosset, og han ikke drager økonomisk fordel af selskabet mere.

Tæt på Putin: Her er TUI-milliardæren

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: