Turismeforsker: Forskellige badevandsflag er en parodi

Forskellige badevandsflag er en parodi, mener turismeforsker

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

En parodi! Det mener turismeforsker om, at vi denne sommer ved de nordjyske strande kan møde fire forskellige flag, der alle signalerer godt badevand og kun har lidt forskellige særlige krav.

For ti år siden dominerede Blå Flag, men siden det forbød hunde og bilkørsel, er det hvide Badevandsflag og Vandsikker Kommune flaget hejst. Og i år får de selskab af Badepunktflaget.

- Grundlæggende kan man sige det er ved at udvikle sig til en parodi. Hvilke regler gælder der. Man skal jo ind og nærstudere de enkelte regler på de enkelte strandefor at finde ud af, hvad der er op og ned. For forbrugerne synes jeg, det er meget forvirrende, siger turismeforsker Peter Kvistgaard fra Aalborg Universitet til P4 Nordjylland..

Det er Frederikshavn Kommune, der i år tager det nordiske Badepunkt flag i brug på ti nordjyske strande og beholder det Blå Flag på tre strande.

- Nede ved stranden står der hvad for flag, og hvad det betyder, så derfor tror jeg ikke, det kommer til at forvirre brugerne af stranden, siger formand for teknisk udvalg socialdemokratiske Karsten Thomsen.

Han er dog ikke afvisende overfor et samarbejde med andre nordjyske og danske kommuner om et fælles flag.

For ti år siden var der 70 Blå Flag i Region Nordjylland, men i dag er der fem. Det hvide Badevandsflag er i dag det mest udbredte i Region Nordjylland.