Turist død i ferieparadis: Svævebanes kabel knækkede

Ung canadier har mistet livet på en af Asiens største svævebaner

Svævebanen 'Flight of the Gibbon' i Thailand. Personerne på billedet har intet med dødsfaldet at gøre. Foto: Shutterstock
Svævebanen 'Flight of the Gibbon' i Thailand. Personerne på billedet har intet med dødsfaldet at gøre. Foto: Shutterstock

Påskeferien fik en brat afslutning for en 25-årig canadisk mand, som styrtede i døden efter kablet til en svævebane knækkede.

Det skriver BBC.

Ifølge de lokale myndigheder var manden på ferie med sin kæreste i turistparadiset Chiang Mai i Thailand, da han ville prøve en tur i forlystelsen 'Flight of the Gibbon'.

'Flight of the Gibbon' er en gigantisk svævebane, der strækker sig over fem kilometer og dermed er en af de største i Asien.

Kort efter turens start knækkede banens kabel dog, og manden faldt mindst 12 meter ned. Tidligere forlød det, at han var styrtet op til 100 meter.

Myndighederne i Thailand er nu i gang med at kortlægge præcist, hvad der gik galt. Foreløbigt undersøger man, hvorvidt vægtbegrænsningen på svævebanen blev overskredet, eller om tragedien skyldes uagtsomhed hos operatørerne.

- Vores tanker og sympati går ud til familie og venner af den canadiske borger, som er død i Thailand. Konsulær bistand vil blive ydet til hans familie og elskede, lyder det fra en talsmand fra det canadiske udenrigsministerium.

Det er ikke første gang, at der er problemer på den Thailands enorme svævebane. I 2016 blev den midlertidigt lukket ned efter tre israelske turister kolliderede med hinanden.

70 kommentarer
Vis kommentarer