Turist-mekka i krise: Står med giga-regning

80 procent af Venedig står under vand, og det kommer til at koste byen dyrt

Ved Rialto-broen er vandstanden langt højere end normalt. Foto: Filippo Monteforte/Ritzau Scanpix
Ved Rialto-broen er vandstanden langt højere end normalt. Foto: Filippo Monteforte/Ritzau Scanpix

Vandmasser og enorme regnmængder har gjort, at det ser yderst sort ud for det ikoniske turist-mekka Venedig i Italien.

Således stod den historiefyldte plads i byen Markuspladsen for fjerde gang på en uge igen søndag under vand, hvilket har enorme konsekvenser.

Byens borgmester, Luigi Brugnaro, estimerer ifølge The Guardian, at man indtil nu står med en kæmpe-regning på intet mindre end en milliard euro, eller hvad der stave til næsten 7,5 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Du skal trække i et par waders, hvis du vil til Venedig. Foto: Manuel Silvestri/Ritzau Scanpix
Du skal trække i et par waders, hvis du vil til Venedig. Foto: Manuel Silvestri/Ritzau Scanpix

Der er udsigt til de højeste vandstande i Venedig i over 150 år. Foto: Marco Berterello/Ritzau Scanpix Ferie Ekstrem-hændelse i kendt turistby: Det værste i 150 år

Værste siden 1872
I ugens løb er byen blevet ramt af de højeste vandstande siden 1872. Værst var det tirsdag, da vandstanden var 187 centimeter over normalen.

Lørdag var ellers en rolig dag på vejrfronten og gav fornyet håb om, at byen snart kunne vende tilbage til hverdagen. Men regnen piskede atter ned søndag, hvilket fik vandstanden til at stige med 150 centimeter.

80 procent af byen står under vand, mens mindst 50 ud af byens 139 historiske kirker har fået vandskader.

Sne er godt, når man skal stå på ski, men mindre godt, hvis man skal ud at køre langt. Foto: Colourbox Ferie Klage på skiferien: Sad 17 timer i en bus uden toilet

Fejlslået projekt
Infrastruktur-projektet ’Mose’, der blev sat i gang i 2003, skulle ellers sikre Venedigs fremtid mod naturens kræfter og klimaændringer.

Siden starten har det dog været hårdt plaget af budgetoverskridning, korruptionsskandaler og forsinkelser, hvilket man i disse dage betaler prisen for.

Det er ikke blot Venedig, der er ramt. Men i flere turist-byer som Pisa og Firenze bliver der advaret om store mængder regn.

Tui Cruises bliver nu sagsøgt af et tysk par, fordi parret blev smidt af et krydstogt med selskabet i Caribien. Angiveligt fordi parret havde meget højlydt sex. Foto: Stig Alenäs /Colourbox Ferie Par smidt af krydstogtskib: Indrømmer meget højlydt sex

Film Stjerne i kæmpe hyldest: - En af de bedste nogensinde

Rejseguiden er skrevet i latin og hedder Peregrinatio in Terram Sanctam (Rejsen til Det Hellige Land). Her ses et folde-ud-kort over Jerusalem, som siges at være det første trykte kort af byen. Foto: The British Museum Ferie Verdens første rejseguide udstilles på museum

45 kommentarer
Vis kommentarer