Annonce:
Annonce:

Turister forsvinder på stribe: Lokale forsøger at skjule sandheden om dødsøen

Indbyggere på Koh Tao vil have pressen til at bøde for tabte turister efter flere dødsfald

Hannah Witheridge blev dræbt i et dobbeltmord på Koh Tao i 2014. Foto: SWNS
Hannah Witheridge blev dræbt i et dobbeltmord på Koh Tao i 2014. Foto: SWNS
Annonce:
Følg Samfund

Unge backpackere dør på mystisk vis på den thailandske ø Koh Tao. På bare tre år er syv turister døde, og en er sporløst forsvundet.

Det har vakt stor omtale i medier verden over, og det får nu lokalbefolkningen til at reagere.

For imens de efterladte familier stadig står tilbage med ubesvarede spørgsmål og uløste gåder, er indbyggerne på øen trætte af pressens negative omtale, som går udover deres turisme.

Beboerne mener, at det lokale nyhedsmedie Samui Times lyver i deres dækning af øen og dødsfaldende på den, så nu vil de putte mundkurv på mediet og sagsøge dem.

Udover, at de mener, at Samui Times tvister  sandheden, mener de, at den negative verdensomtale er gået ud over øens økonomi. Og det synes de er uretfærdigt.

Annonce:

Indbyggerne er ofre i dødssager
Det har fået en  af øens indbyggere, Claire Wyndham, til at starte en underskriftindsamling, hvor hun søger medhold i, at indbyggerne er ofre i Samui Times løgne i dækningen af de mange dødsfald.

- Deres omtale har forårsaget stor skade på vores hjem og vores levebrød. Vi vil have en retssag, og vi vil have det nu. De skal holdes ansvarlige for den skade, de har gjort på øen, skriver hun på sin hjemmeside.

Men de ukorrekte sandheder, som, Claire mener, mediet har videregivet, bliver slået lidt til jorden af andre medier i verdenen, som har talt med de afdødes familier.

Nogle af dem er Daily Mail, Independent og The Guardian, som bekræfter mystikken over dødsfaldene de manglende efterforskninger.

Det Thailandske medie, Samui Times, mener, at Claire Wyndham overser de rigtige ofre - familierne som sidder tilbage.

- De fortjener en grundig undersøgelse af deres kæres dødsfald, og de har ret til information og svar, skriver mediet.

Men ifølge dem er det et generelt, at indbyggerne går mere op i deres indkomst end turisternes velbefindende.

Artiklen fortsætter under billedet:

Politiet undersøger gerningsstedet for de to dræbte englændere, Hannah og David i 2014. Foto: Bangkok Post / Barcroft Media/ All Over Press
Politiet undersøger gerningsstedet for de to dræbte englændere, Hannah og David i 2014. Foto: Bangkok Post / Barcroft Media/ All Over Press
 

Annonce:

Ingen obduktion på afdød datter
Det kan være svært at forestille sig, ikke at få en obduktions-rapport på sin afdøde datter, som i Elise's tilfælde. Den belgiske pige, som blev fundet død i Koh Tao i april måned, skriver Samui Times i sin forklaring på, hvorfor det er vigtigt at dække dødfaldende på øen.

Det må være svært at acceptere, at man ikke har nogen spor efter sin forsvundne datter, som sidst blev set i Koh Tao. Ligesom med den russiske pige Valentina.

Det må også være svært at leve med tanken om, at man er tror, at ens søn er blevet myrdet uden at få svar på det, ligesom familien tænker om den britiske dreng Nick, der blev fundet død i havet, imens han var på ferie med sin familie.

Familien til Christina må også have haft det svært, da politiet ikke tog kontakt til den sidste person, som pigen var sammen med, før hun døde på sit hotel.

Det må også være svært at fine sin ven død i poolen med mistænksomme blå mærker, uden der kom svar på årsagen.

Annonce:

Endnu værre må det have været for familierne til David og Hannah, som bare kan forestille sig, hvordan deres børn er blevet dræbt i et dobbeltmord.
To fra Burma er blevet anholdt for mordene, men flere mener, at de bare er syndebukke.

Men ifølge Samui Times overvejer indbyggerne på øen ikke de tanker hos familierne, da de i stedet er fokuseret på at tysse på pressen.

Ligeglad med sikkerhed
Hvorfor skal pressen være ansvarlig for de mistanker, som bliver kastet over øen, og ikke dødsfaldene i sig selv, ulykkerne eller de pårørende, som udtaler dem, spørger mediet.

De forstår heller ikke, hvorfor beboerne ikke samles for at forbedre øens og turisternes sikkerhed, fremfor at fokusere på, at pressen skal tysses ned.

Samtidig forstår mediet Samui Times ikke, hvorfor indbyggerne brokker sig over rapporteringen af dødsfaldene, når de ikke kalder tallet usædvanligt.

Artiklen fortsætter under:

Elise Dallemagnes er den 7. døde turist på tre år på Koh Tao. Politiet mente først, det var selvmord, nu genoptager de sagen.  Privatfoto
Elise Dallemagnes er den 7. døde turist på tre år på Koh Tao. Politiet mente først, det var selvmord, nu genoptager de sagen. Privatfoto
 

Annonce:

Genoptaget sag
Sagen om den 30-årige belgiske kvinde var egentlig blevet lukket af politiet, ligesom de syv andre sager. Men nu har politiet valgt at åbne den igen, imens de forleden offentliggjorde et nyt billede, som var taget af et overvågningskamera. 

Politiet mener, at det er det sidste, der er taget, inden Elise døde.

Turister forsvinder på stribe på paradis-ø: Politi afslører nu vigtig detalje

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: