Turister på Christiania: Er hashhandel ulovligt?

Flere turister i Danmark er ikke klar over, at hashhandel på Christiania er ulovligt. Se indslaget nedenfor

Foto: Rie Andersen / redigering: Camilia Soltani

Københavns Politi har hen over sommeren uddelt bøder til turister, som fejlagtigt tror, at hashsalget i Pusher Street er legalt.

- Vi har en del udlændinge og turister, som handler inde på Pusher Street, og hovedparten af dem ser meget overraskede ud, når vi fortæller dem, at det er ulovligt, siger vicepolitiinspektør Dannie Rise til Politiken.

Ekstra Bladet besluttede derfor at besøge Christiania for at teste, hvordan det egentlig står til med turisternes viden om hashhandel i Danmark.

Se, hvad de sagde i klippet ovenfor artiklen.

Samfund 19-årige studerende: Vi er skæve hver dag

Overrasket
Tanja Fox arbejder som repræsentant for Christianias Folkeaktie. Hun møder dagligt turister fra hele verden i indgangen til staden:

- Vi møder mange turister, der tror, at det er lovligt at købe hash, siger hun.

De forsøger at informere alle turisterne om, at det er ulovligt. Men mange bliver overrasket, og er ikke blevet informeret:

- De bliver ofte en smule overrasket, og tror at det fungerer som i Amsterdam, fortæller hun.

Samfund Stak snuden i den forkerte kagedåse: Derfor må du ALDRIG give din hund hash

Det kan blive dyrt
I tiden op til Roskilde Festival har politiet noteret 283 personer for at have været i besiddelse af hash til eget forbrug. Hele 27 er sigtet for at have kørt påvirket.

Hvis man bliver fanget med mindre end fem gram hash, så udløser det en bøde på 2.000 kroner. Hvis hash-klumpen er over ti gram, så er taksten på 3.000 kroner.

Turister fra lande uden for Skandinavien bliver idømt en såkaldt straksbøde, hvor de må hen til en hæveautomat for at betale. Nordiske statsborgere får sendt sagen til egne lande, hvor det nationale politi herefter inddriver bøden.

Hør turisternes svar i tv-indslaget foroven, når vi spørger, om det er lovligt eller ulovligt at købe hash i Danmark

85 kommentarer
Vis kommentarer