Turister ramt af bibelsk plage

- Vi troede det var en sandstorm, fortæller øjenvidne

Her bliver bilisterne ramt af den bibelske plage. Video: AP/Caters

Da Hamza Khan for nyligt besøgte Saudi Arabien, var han forberedt på, at der kunne blæse sand i større eller mindre omfang rundt på ørkenstatens veje.

Derfor fik den pakistanske mand og hans venner heller ikke nogen større forskrækkelse, da de troede, at de så en sandstorm nærme sig under en køretur.

- Mine venner og jeg sad i en bil, da vi pludselig så, hvad vi troede var en sandstorm, fortæller Hamza Khan til Caters News.

De kom dog hurtigt på andre tanker, da de kunne se, at de kørte ind i en gigantisk græshoppesværm af bibelske proportioner.

Vennerne i bilen hev derfor hurtigt telefonerne frem og forevigede det utrolige syn, som tvang biler ind til siden på grund af dårlig sigtbarhed.

Enorme sværme af græshopper er en tilbagevendende plage, som allerede blev beskrevet af de gamle egyptere omkring 2500 år før vor tidsregning, og også er nævnt i både Biblen og Koranen.

Ifølge det naturvidenskabelige site Nature er det østlige Afrika, Mellemøsten og dele af Asien i år ramt af den værste græshoppeplage i et kvart århundrede, hvilket udgør en risiko for omkring 20 millioner mennesker, da insekterne ødelægger afgrøder.

En græshoppesværm består typisk af mellem fire og otte milliarder græshopper, som breder sig over et område på omtrent 100 kvadratkilometer. En sådan sværm spiser dagligt lige så meget som 3,5 millioner mennesker.