Annonce:
Annonce:

Turisterne kommer igen til Danmark på ferie

Japanske og russiske turister svigtede Danmark i 2014, til gengæld kom de fra Tyskland, Norge, Holland og USA

Annonce:
Følg Samfund

2014 blev et godt år for dansk turisme.

Efter en årrække med beskeden fremgang eller stilstand, voksede antallet af turistovernatninger med 2,4 millioner i forhold til året før. Det svarer til en fremgang på 5,5 procent, oplyser Horesta - brancheforeningen for hoteller og restauranter.

Fremgangen skyldes, at danskerne har holdt mere ferie i hjemlandet, men den positive udvikling er først og fremmest båret af flere udenlandske gæster.

Mens de danske overnatninger steg med 3,5 procent, overnattede udlændinge 7,5 procent mere på danske hoteller, i danske feriehuse, feriecentre og på de danske campingpladser m.v. end i 2013.

Fremgangen i antallet af udenlandske overnatninger gælder alle de store markeder som Tyskland, Sverige, Norge, Holland, Storbritannien og USA.

Derimod svigtede finske som russiske og japanske turister Danmark i 2014 sammenholdt med året før.

Annonce:

- Rejselysten er større end nogensinde, og den bliver bare ved med at vokse. I Danmark kunne vi få gang i væksten og jobskabelsen, hvis vi satsede endnu mere på at styrke turisterhvervet, siger formanden for Horesta, Jens Zimmer Christensen i en pressemeddelelse.

- Selv om vi har haft flot fremgang i 2014, er potentialet langt fra udnyttet fuldt ud. Flere af vores nabolande har satset langt mere målrettet på at udvikle turisterhvervets potentiale, og de har haft flotte vækstkurver gennem en årrække.

Sammen med feriehusene var de danske hoteller blandt de overnatningsformer, som klarede sig bedst i 2014.

Med en fremgang på 6,9 procent i forhold til 2013, kom erhvervet op over 13 millioner overnatninger og satte dermed rekord. Også i hotelerhvervet var fremgangen primært båret af udenlandske turister med en fremgang på 7,7 procent.

Alle fem regioner i landet har haft flere hotelovernatninger i 2014 end i 2013. Fremgangen var dog særlig stor i Region Hovedstaden, der havde et plus på 8,4 procent.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: