Tusinder bliver ramt: Her stopper togtrafikken i dagevis

Tusinder af passagerer skal benytte busser mellem Roskilde og Odense i en periode i maj, oplyser Banedanmark

Banedanmark stopper togtrafik mellem Roskilde og Odense i maj. Foto: Jens Dige
Banedanmark stopper togtrafik mellem Roskilde og Odense i maj. Foto: Jens Dige

I to perioder af maj vil der ikke køre tog på strækningen mellem Odense og Roskilde og Odense og Nyborg, nogle af de travleste strækninger i Danmark. Årsagen er sporarbejde.

Det vil således ikke være muligt at tage toget mellem Odense og Roskilde fra den 4. maj til den 8. maj og mellem Odense og Nyborg i perioden 13. maj til 17. maj. I stedet vil der være togbusser.

- Det er en stor mundfuld for passagererne, når vi skal arbejde på hovedstrækningen, hvor der er rigtig mange, der tager toget hver dag.

- Men vi vælger perioder, hvor vi ved, at der er færrest passagerer på strækningen. Så vi prioriterer efter, hvornår vi generer mindst muligt, siger Steen Neuchs Vedel, direktør for anlæg hos Banedanmark i meddelelsen.

Banedanmark fortæller samtidigt, at det ikke kun er togpassagererne, der skal være opmærksomme på, at der ikke kører tog.

Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
 

- Når man planlægger sin rejse på tværs af landet, bør man som rejsende være opmærksom på, at den lukkede togtrafik kan give tættere biltrafik, skriver Banedanmark.

Passagererne kan samtidig forvente, at der bliver færre togafgange mellem Odense og Nyborg i en en længere.

- Arbejdet i Kristi himmelfart er samtidig startskuddet på en omfattende sporfornyelse mellem Odense og Nyborg, der afsluttes den 7. august.

- Bortset fra Kristi himmelfart og pinsen vil der under arbejdet køre tog på strækningen, men i reduceret omfang, da der kun er et spor at køre i ad gangen, skriver Banedanmark.

Når arbejdet er overstået kan passagerer glæde sig over, at der kommer til at gå en rum tid, inden der igen arbejdes på det tunge stræk over Fyn.

- Vi lavede den ene del af hovedstrækningen over Fyn sidste år og i år laver vi den anden. Når vi er færdige med det, så vil der gå adskillige år, inden der er flere opgaver der. Vi har et mål om, at der skal gå ti år imellem, siger Steen Neuchs Vedel.

5 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere